Είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε για το κάμπινγκ με μοτοσικλέτα;

0
Είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε για το κάμπινγκ με μοτοσικλέτα;

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών

Το κάμπινγκ είναι μια απελευθερωτική απόδραση από την καθημερινότητα που ζούμε όλοι, αλλά τι συμβαίνει όταν πηγαίνουμε το κάμπινγκ σε ένα νέο επίπεδο χρησιμοποιώντας μια μοτοσικλέτα; Λοιπόν, το κάμπινγκ με μοτοσικλέτες είναι κάτι που απολαμβάνουν πολλοί κάθε χρόνο και θα πρέπει να το δοκιμάσετε κι εσείς. Πώς λειτουργεί ακριβώς; Φυσικά, υπάρχει πολύ λιγότερος χώρος στο όχημά σας από ό,τι θα είχατε με αυτοκίνητο ή κάτι μεγαλύτερο, αλλά αυτό είναι μέρος της μαγείας.

Είστε ελαφριά, ταξιδεύετε ελαφριά και έχετε πολύ περισσότερη ελευθερία να φτάσετε σε εκείνα τα πιο μακριά από το μονοπάτι μέρη που το αυτοκίνητό σας απλά δεν μπορεί να φτάσει.

Πηγή

Όχι για αρχάριους

Εάν πρόκειται να πάρετε το ποδήλατό σας εκτός δρόμου με πολύ εξοπλισμό στην πλάτη σας, τότε θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το ποδήλατό σας σαν την παλάμη του χεριού σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να έχετε πρόβλημα όταν δεν βρίσκεστε πλέον κοντά στο δρόμο και η όλη εμπειρία απόδρασης βασίζεται στο ότι καταλαβαίνετε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να χειριστεί το ποδήλατό σας.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το ποδήλατό σας είναι μέσα το καλύτερο σχήμα που μπορεί να έχει in. Ελέγξτε τον κινητήρα, το λάδι, τα ελαστικά και ούτω καθεξής – εάν το ποδήλατό σας δεν είναι σε άριστη κατάσταση, τακτοποιήστε το πριν ξεκινήσετε. Σημειώστε ότι το να βγαίνετε εκτός δρόμου θα είναι πολύ πιο σκληρό για τα ελαστικά σας και ότι το να σκάσετε ενώ βρίσκεστε μακριά από το δρόμο θα προκαλέσει πραγματικούς αγώνες για να επιστρέψετε όταν έρθει η ώρα. Δεν υπάρχει κανένας γύρω σας που να μπορεί να σας προσεγγίσει αποτελεσματικά, επομένως είναι στο χέρι σας να αντιμετωπίσετε τα δικά σας προβλήματα.

Μην φτηνά έξω

Ο εξοπλισμός που παίρνετε μαζί σας πρέπει να είναι ανθεκτικός, εάν πρόκειται να αντεπεξέλθει στις συνθήκες του κάμπινγκ και του εκτός δρόμου. Εάν δεν συνηθίζετε να πηγαίνετε εκτός δρόμου, να έχετε κατά νου ότι είναι πολύ πιο εύκολο να βγείτε από τη μοτοσικλέτα σας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον μερικά αδιάβροχα όσο είστε εκεί, καθώς το καταφύγιό σας δεν θα είναι τεράστιο. Δεν υπάρχει πολύς χώρος στο ποδήλατό σας για κάτι μεγάλο, θυμηθείτε.

Μετά έρχεται η σκηνή σου. Παρόλο που θα χρειαστείτε μια μικρή σκηνή, θα πρέπει να μπορεί να αντέχει ενώ πηγαίνετε και θα πρέπει να μπορεί να τη συσκευάζετε σε μια αρκετά μικρή τσάντα για να τη μεταφέρετε εύκολα μαζί σας ενώ ταξιδεύετε. Ορισμένες σκηνές που έχουν σχεδιαστεί για κατασκήνωση με τη μοτοσικλέτα σας διαθέτουν ένα σκέπαστρο που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το ποδήλατό σας στεγνό ενώ βρέχει – πολύ χρήσιμο εάν δεν περιμένετε να έχετε καλό καιρό κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς σας.

Εάν είστε σε ατύχημα ενώ λείπετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι προστατεύεστε κατάλληλα και ότι μπορείτε συνδεθείτε με έναν δικηγόρο ατυχημάτων μοτοσυκλέτας για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλυμμένοι όταν πρόκειται για ασφάλιση. Θα χρειαστεί να αποδείξετε ότι ήταν ατύχημα εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις.

Ελαφρά συσκευασία

Αν δεν χρειάστηκε ποτέ να βάλετε τις βαλίτσες ελαφριά στο παρελθόν, τότε μπορεί να βρείτε αυτό το μέρος ένα από τα πιο απαιτητικά. Το να προσδιορίσετε τι κάνετε και τι δεν χρειάζεστε ενώ λείπετε μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά όταν έχετε συνηθίσει να έχετε όλα όσα χρειάζεστε. Όσον αφορά το κάμπινγκ με μοτοσικλέτες, ο στόχος είναι να περιορίσετε όλες τις ανάγκες σας και να συνδυάσετε μόνο τα πραγματικά απαραίτητα. Θα χρειαστείτε χώρο για τη σκηνή και τον υπνόσακο σας και στη συνέχεια θα πρέπει να φάτε και να πιείτε – οι διαφορετικές αλλαγές ρούχων έρχονται δεύτερη σε προτεραιότητα.

Δοκιμάστε να φτιάξετε μια λίστα με όλα τα πράγματα που θέλετε και δείτε πόσο καλά ταιριάζει στο πακέτο σας. Εάν δεν σας ταιριάζουν όλα, αξιολογήστε τα αντικείμενα χωρίς τα οποία δεν μπορείτε να ζήσετε όσο λείπετε και ξεκινήστε να αφαιρείτε αντικείμενα από τη λίστα. Υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν να βρείτε μια λίστα που σας ταιριάζει.

Επιλέξτε το έδαφος σας

Εδώ πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Εάν πρόκειται να περάσετε καλά στην περιπέτειά σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα με το έδαφος. Το να βγαίνεις εκτός δρόμου δεν σημαίνει ότι θα ρίξεις τον εαυτό σου σε βραχώδες και ανώμαλο έδαφος. Αυτό που έχει σημασία είναι να αισθάνεστε άνετα με το πού πηγαίνετε και ότι θα είστε ασφαλείς στο ταξίδι σας στο κάμπινγκ.

Θα θέλετε να καταλήξετε κάπου επίπεδη, και κάπου με σταθερό έδαφος για να αγκυροβολήσετε και τη σκηνή σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να αγκυροβολήσετε στο ποδήλατό σας, αλλά κινδυνεύετε να βλάψετε εάν ο καιρός γίνει πολύ βαρύς.

Schreibe einen Kommentar