Εορτασμός της Εθνικής Ημέρας Καλέ | Περιοδικό Garden Culture

2
Εορτασμός της Εθνικής Ημέρας Καλέ |  Περιοδικό Garden Culture

Από την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών και την Ημέρα Αιώρων μέχρι τη Διεθνή Ημέρα Πειρατή (αλήθεια;), δεν λείπουν παράξενες διακοπές που εμφανίζονται στα ψηφιακά μας ημερολόγια. Αλλά Εθνική Ημέρα Καλέ; Αυτό είναι κάτι που αξίζει να γιορτάσουμε, και πραγματοποιείται την πρώτη Τετάρτη κάθε Οκτωβρίου!

Τι είναι η Εθνική Ημέρα του Καλέ;

Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα ότι το λάχανο είναι μια καλή υπερτροφή, και η Εθνική Ημέρα του Καλέ στοχεύει γιορτάστε όλα τα οφέλη για την υγεία συνδέονται με αυτό το φυλλώδες πράσινο. Ο στόχος είναι να αναδείξετε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το φάτε και πόσο εύκολο είναι να αναπτυχθεί!

Οφέλη Superfood

Ένα μέλος της οικογένειας με λάχανο (ή άγρια ​​μουστάρδα), Το λάχανο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλλά χαμηλό σε θερμίδες. Ένα μόνο φλιτζάνι περιέχει μόνο 33 θερμίδες, 6 γραμμάρια υδατάνθρακες και 3 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επίσης, υπερβαίνει τις ημερήσιες συνιστώμενες τιμές βιταμινών Α, Κ και C.

Εθνική Ημέρα Καλέ

Το λάχανο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου και είναι μια εξαιρετική επιλογή τροφίμων για όσους θέλουν να διατηρήσουν ή να επιτύχουν υγιές σωματικό βάρος.

Μεγάλη ποικιλία

Υπάρχουν τόσες πολλές ποικιλίες λαχανίδας. είναι δύσκολο να παρακολουθείς! Ακολουθούν μερικές δημοφιλείς επιλογές που μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις του λάχανου:

  • Κόκκινο ρωσικό
  • Lacinato Blue ή Tuscan
  • Αληθινός Σιβηρικός
  • Μπλε-καμπουλές Βάτες
  • Winterbor

Mark Mattus, ο συγγραφέας του Κατακτήστε την τέχνη της φυτικής κηπουρικής, λέει ότι τα μαύρα και σγουρά λάχανα της Τοσκάνης είναι τα καλύτερα για μαγείρεμα και ψήσιμο. Συνιστά το πορτογαλικό λάχανο για σούπες και μαγειρευτά και τρυφερά ρώσικα λάχανα για κατανάλωση ωμά.

Αυξανόμενες Συνήθειες

Το Kale είναι μια καλλιέργεια δροσερής εποχής και αναπτύσσεται καλύτερα την άνοιξη και το φθινόπωρο. Εγχειρίδιο The Old Farmer’s Almanac Vegetable Gardener’s Handbook λέει ότι αυτό το ανθεκτικό φυτό ανέχεται τον παγετό και ακόμη και το χιόνι! Απλώς ξεσκονίστε το και συγκομίστε ως συνήθως.

Εθνική Ημέρα Καλέ

Αν και προτιμά τις πιο κρύες θερμοκρασίες, μπορείτε να απολαύσετε το λάχανο και τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, αν ζεσταθεί πολύ, τα φύλλα του λάχανου θα βιδώσουν και θα έχουν πικρή γεύση.

Εάν το φυτέψετε την άνοιξη, βάλτε τα φυτά σας στο έδαφος έξι εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό. Τοποθετήστε τα σπορόφυτα σε απόσταση 24-30 ιντσών μεταξύ τους και ανακατέψτε το λίπασμα στο έδαφος. Ένα λίπασμα 5-10-10 θα κάνει επίσης θαύματα!

Εθνική Ημέρα Καλέ

Εάν θέλετε μια φθινοπωρινή καλλιέργεια, σπείρετε απευθείας τους σπόρους σας στον κήπο τρεις μήνες πριν από τον πρώτο φθινοπωρινό παγετό. Για τους κηπουρούς που καλλιεργούν λάχανο καθ‘ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, θα χρειαστείτε ένα θερμοκήπιο ή ένα στεφάνι για να το προστατεύσετε από το υπερβολικό κρύο.

Πώς να το φάτε

Μου αρέσει να προσθέτω λάχανο σε σούπες και μαγειρευτά. Όπως το σπανάκι, το κατσαρό λάχανο μαραίνεται γρήγορα κατά το μαγείρεμα και συρρικνώνεται σημαντικά, επομένως θα θελήσετε να προσθέσετε αρκετή ποσότητα στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι για να απολαύσετε τη χορταστική του γεύση.

Το λάχανο είναι επίσης νόστιμο σε σαλάτες, quesadillas ή σε εξαιρετικά υγιεινά πατατάκια λάχανου (αυτή η συνταγή από Ωχ αυτή λάμπει είναι φανταστικό).

Γιορτάστε!

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, βρείτε έναν τρόπο να ενσωματώσετε αυτή τη θρεπτική καλλιέργεια στον κήπο σας. Στη συνέχεια, πάρτε το καπέλο για το πάρτι σας, ένα μάτσο λάχανο και αποκομίστε όλα τα απίστευτα οφέλη και γεύσεις που προσφέρει το φυλλώδες πράσινο!

Schreibe einen Kommentar