Η αυξανόμενη πρόκληση των ηλεκτρονικών αποβλήτων · Tech Dump

0
Η αυξανόμενη πρόκληση των ηλεκτρονικών αποβλήτων · Tech Dump

Σύμφωνα με την Παγκόσμιο Παρακολούθηση Ηλεκτρονικών Αποβλήτων του ΟΗΕ 2020, 53,6 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων δημιουργήθηκαν παγκοσμίως το 2019, αύξηση 21 τοις εκατό σε σχέση με τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί 74,7 εκατομμύρια μετρικούς τόνους έως το 2030.

Με αυτόν τον ρυθμό, τα ηλεκτρονικά απόβλητα είναι αυτή τη στιγμή η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ροή αποβλήτων στον κόσμο. Και αν παραμείνει αμετάβλητο, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον μας.

Τι μπορεί να γίνει λοιπόν για την αυξανόμενη πρόκληση των ηλεκτρονικών αποβλήτων; Αποδεικνύεται, πολλά.

Τι είναι τα ηλεκτρονικά απόβλητα;

τι είναι τα ηλεκτρονικά απόβληταΗλεκτρονικά απόβλητα — ή ηλεκτρονικά απόβλητα — είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τις απορριπτόμενες ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των κινητών τηλεφώνων, των τηλεοράσεων, των ηχείων, των συστημάτων βιντεοπαιχνιδιών και άλλων.

Τα ηλεκτρονικά περιέχουν τοξικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων μετάλλων όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και το κάδμιο, καθώς και πλαστικό PVC και επικίνδυνες χημικές ουσίες. Όταν τα ηλεκτρονικά απόβλητα καταλήγουν σε χώρο υγειονομικής ταφής, αυτές οι τοξικές ουσίες μπορούν να μολύνουν τους οικοτόπους και να εκπλυθούν στα υπόγεια ύδατα, επηρεάζοντας τους ανθρώπους, τα ζώα και τη ζωή των φυτών.

Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά απόβλητα σε χώρους υγειονομικής ταφής δεν είναι μόνο επιβλαβή για το περιβάλλον — είναι σπατάλη πολύτιμων πόρων. Οι ηλεκτρονικές συσκευές αποτελούνται από ένα μείγμα στοιχείων υψηλής αξίας όπως ο χρυσός, το ασήμι, ο χαλκός, η πλατίνα, το λίθιο και το κοβάλτιο… όλα αυτά μπορούν να ανακτηθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν μέσω της ανακύκλωσης.

Τι συμβάλλει στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αποβλήτων;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την ταχεία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αποβλήτων, όπως η αυξημένη ζήτηση, η μείωση της διάρκειας ζωής της συσκευής, η πολυπλοκότητα της διαδικασίας ανακύκλωσης και η έλλειψη νομοθεσίας σχετικά με την ανακύκλωση ηλεκτρονικών ειδών.

Αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρονικά

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για την αύξηση των ηλεκτρονικών αποβλήτων είναι ότι η τεχνολογία γίνεται μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Έξυπνα ρολόγια, έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνα σπίτια, εξ αποστάσεως εργασία και μάθηση…καθώς κάθε μέρος της ζωής μας γίνεται ψηφιακό, η ζήτηση για ηλεκτρονικά αυξάνεται.

Σε αυτό το σημείο, είναι δύσκολο να συμμετέχεις στην καθημερινή ζωή χωρίς smartphone ή πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Από πολλές απόψεις, η τεχνολογία δεν είναι πλέον πολυτέλεια — είναι ανάγκη. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό: η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή μας με πολλούς τρόπους, όπως η παροχή ευρύτερης πρόσβασης σε πληροφορίες, επικοινωνία και εκπαιδευτικές ευκαιρίες.

Μείωση της διάρκειας ζωής της συσκευής

Την ίδια στιγμή που η ζήτηση για ηλεκτρονικά είδη αυξάνεται, η διάρκεια ζωής της συσκευής μειώνεται. Με συχνές ενημερώσεις, τα κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές είναι συχνά απαρχαιωμένα μετά από λίγα μόνο χρόνια. Αν προσθέσετε σε αυτό την έλλειψη υποστήριξης από τον κατασκευαστή για παλιές συσκευές και προβλήματα με το δικαίωμα επισκευής, είναι συχνά φθηνότερο και ευκολότερο να αγοράσετε νέα ηλεκτρονικά από το να επισκευάσετε παλιά.

Σύνθετη Διαδικασία

Ακόμη και όταν ανακυκλώνονται, τα ηλεκτρονικά απόβλητα είναι δύσκολο να επεξεργαστούν, λόγω της περίπλοκης σύνθεσης των συσκευών. Με πολλά υλικά που πρέπει να ταξινομηθούν και να ανακυκλωθούν χωριστά, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά αναποτελεσματική (και επομένως δαπανηρή) διαδικασία.

Έλλειψη Νομοθεσίας

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ομοσπονδιακοί νόμοι των ΗΠΑ που να επιβάλλουν την ανακύκλωση ηλεκτρονικών. Πολλές πολιτείες έχουν τους δικούς τους νόμους για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών απορριμμάτων, αλλά διαφέρουν πολύ (εδώ είναι μια επισκόπηση των κανόνων ανακύκλωσης ηλεκτρονικών απορριμμάτων της Μινεσότα).

Θέλετε να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου προβλήματος των ηλεκτρονικών αποβλήτων αναπτύσσοντας ένα αποτελεσματικό, ασφαλές και κερδοφόρο πρόγραμμα διάθεσης περιουσιακών στοιχείων πληροφορικής (ITAD) για την επιχείρησή σας; Κατεβάστε τον δωρεάν οδηγό μας εδώ!

Λύσεις στην πρόκληση των ηλεκτρονικών αποβλήτων

Η πρόκληση που παρουσιάζουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα είναι σημαντική. Αλλά υπάρχουν λύσεις σε αυτό το πρόβλημα — και όπου υπάρχουν λύσεις, υπάρχει ελπίδα. Μερικά από τα πράγματα που θα μείωναν σημαντικά τα ηλεκτρονικά απόβλητα είναι:

  • Βελτιωμένος σχεδιασμός. Ο σχεδιασμός ηλεκτρονικών προϊόντων που είναι ασφαλέστερα (χρησιμοποιώντας λιγότερα τοξικά υλικά), πιο ανθεκτικά, επισκευάσιμα και ανακυκλώσιμα είναι το κλειδί. Δυστυχώς, οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν δίνουν προτεραιότητα στην παραγωγή προϊόντων που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακαινιστούν. Αλλά η ζήτηση των καταναλωτών για τέτοια προϊόντα θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό.
  • Διευρυμένη Ευθύνη Παραγωγού νομοθεσία. Αυτή η νομοθεσία απαιτεί από τους κατασκευαστές να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη διαχείριση και τη διάθεση των προϊόντων που παράγουν. Στόχος αυτής της στρατηγικής είναι να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να επαναχρησιμοποιούν τα απόβλητα στην κατασκευή νέων προϊόντων, καθώς και να αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσης μέσω της χρηματοδότησης των κατασκευαστών.
  • Περισσότερες επιλογές για ανακύκλωση και ανακαίνιση. Ενώ το Η βιομηχανία ανακύκλωσης ηλεκτρονικών ειδών αναπτύσσεται, λιγότερο από το 20 τοις εκατό των παγκόσμιων ηλεκτρονικών αποβλήτων ανακυκλώνεται (από το 2019). Κάνοντας την ανακύκλωση ηλεκτρονικών ειδών πιο προσιτή και τις ανακαινισμένες συσκευές ευρύτερα διαθέσιμες θα συμβάλει στην αύξηση αυτού του ποσοστού. Όσο πιο εύκολο (και φθηνότερο) είναι για τους καταναλωτές να ανακυκλώσουν, τόσο πιο πιθανό θα είναι να το κάνουν. Το ήξερες? Το τμήμα λιανικής μας, Εκπτώσεις τεχνολογίας, συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων προωθώντας την επαναχρησιμοποίηση πριν από την ανακύκλωση. Προσφέρουν υψηλής ποιότητας ανακαινισμένα και vintage ηλεκτρονικά μαζί με καινούργια.
  • Δικαίωμα επισκευής νομοθεσία. Οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων, οι EULA και άλλοι κανόνες συχνά εμποδίζουν τους καταναλωτές να επισκευάσουν τις δικές τους ηλεκτρονικές συσκευές. Εάν εγκριθεί, η νομοθεσία για το δικαίωμα επισκευής θα απαιτούσε από τους κατασκευαστές να διαθέτουν εξαρτήματα, εργαλεία και πληροφορίες τόσο στους καταναλωτές όσο και στα συνεργεία επισκευής, ώστε οι συσκευές να επισκευάζονται πιο εύκολα.
  • Κυκλική οικονομία. Η κυκλική οικονομία είναι αυτή που επιδιώκει να μειώσει τη χρήση υλικών, να επανασχεδιάσει υλικά για να χρησιμοποιήσει λιγότερους πόρους και να ανακτήσει τα απόβλητα ως πόρο για την κατασκευή νέων υλικών και προϊόντων. Ο στόχος μιας κυκλικής οικονομίας είναι να διατηρήσει τα προϊόντα και τα συστατικά τους σε κυκλοφορία (ιδανικά ως το αρχικό προϊόν ή να μετατραπεί σε νέα προϊόντα), αντί να τα πετάξει σε χωματερή. Εκτός από τη διατήρηση των ηλεκτρονικών ειδών μακριά από τους χώρους υγειονομικής ταφής, μια πιο κυκλική διαδικασία θα μπορούσε εξοικονομήστε δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο μέσω της επαναχρησιμοποίησης πολύτιμων υλικών που διαφορετικά θα πήγαιναν χαμένα.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων… Μία συσκευή τη φορά

Κάνω τη διαφοράΕνώ πολλές από αυτές τις λύσεις βασίζονται στη θέσπιση νομοθεσίας και στην αλλαγή του τρόπου κατασκευής των προϊόντων, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμβάλετε στη μείωση των ηλεκτρονικών απορριμμάτων στο σπίτι.

  1. Περιμένετε να αγοράσετε νέα ηλεκτρονικά μέχρι να τα χρειαστείτε πραγματικά.
  2. Όταν αγοράζετε, αγοράστε ανακαινισμένο. (Εκπτώσεις τεχνολογίας κάνει τις αγορές να ανακαινίζονται εύκολα!)
  3. Επισκευάστε παλιά ηλεκτρονικά όταν είναι δυνατόν.
  4. Ανακυκλώστε με έναν πιστοποιημένο υπεύθυνο ανακυκλωτή ηλεκτρονικών απορριμμάτων όπως το Tech Dump.

Έχετε ηλεκτρονικά που χρειάζονται ανακύκλωση; Μάθε περισσότερα για ανακύκλωση με Tech Dump εδώστη συνέχεια φορτώστε το αυτοκίνητό σας και ελάτε να μας δείτε σε ένα από τα σημεία παράδοσης!

Schreibe einen Kommentar