Καλλιέργειες Workhorse για τον Φεβρουάριο – Βιώσιμη Γεωργία στην Αγορά

0
Καλλιέργειες Workhorse για τον Φεβρουάριο – Βιώσιμη Γεωργία στην Αγορά
Λευκό ρωσικό λάχανο στο στεφάνι μας.
Φωτογραφία από την Pam Dawling

Αυτή είναι η μηνιαία μου σειρά των 14 Workhorse Crops (σπαράγγια, φασόλια, λάχανο, καρότα, τσαντάκι, κολάρο/λάχανο, σκόρδο, πατάτες, γλυκό καλαμπόκι, γλυκοπατάτες, ντομάτες, καρπούζια, χειμωνιάτικα κολοκυθάκια, κολοκυθάκια/καλοκαίρι). Αυτές οι καλλιέργειες είναι αξιόπιστες και παραγωγικές κάτω από μια σειρά συνθηκών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο αναζήτησης για να βρείτε τις καταχωρήσεις του προηγούμενου μήνα, όπως π.χ Ιανουάριος.

Επιτέλους, το φως της ημέρας γίνεται αισθητά μεγαλύτερο, αν και έχουμε ακόμα πολύ κρύο καιρό. Φτάνουμε στις 10 ώρες φωτός της ημέρας στις 21 Ιανουαρίου και στις 11 ώρες στις 20 Φεβρουαρίου. Στο στεφάνι μας καθαρίζουμε τις καλλιέργειες προτού κλείσουν και φυτεύουμε μερικές γρήγορες καλλιέργειες πριν μπουν οι ζεστοί καιρό τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Στο θερμοκήπιο ξεκινάμε σπορόφυτα και καθαρισμό μαρουλιού που σκέφτεται να βιδώσει. Οι παραγγελίες σπόρων μας φτάνουν και ολοκληρώνουμε τα διάφορα χρονοδιαγράμματα φύτευσης και τους χάρτες καλλιεργειών.

Καλλιέργειες Workhorse να φυτευτούν τον Φεβρουάριο

Νεαρά καρότα μετά το πρώτο τους αραίωμα.
Φωτογραφία της Κάθριν Σίμονς

καρότα

Σπέρνουμε καρότα στα μέσα Φεβρουαρίου, και πάλι στα τέλη Φεβρουαρίου. Ναι, χρειάζονται πολύ χρόνο για να αναδυθούν όταν το έδαφος είναι ακόμα τόσο κρύο. Αλλά είναι ένα έργο που μπορούμε να το κάνουμε τώρα, και δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε αργότερα, όταν είμαστε πιο απασχολημένοι. Τα καρότα χρειάζονται 50 ημέρες για να αναδυθούν στους 5°C, (αν και φυσικά θα έχουν ζεσταθεί μερικές πριν περάσουν 50 ημέρες!). 17 ημέρες στους 50˚F (10˚C). 10 ημέρες στους 59˚F (15˚C). 7 ημέρες στους 68˚F (20˚C). 6 στους 77˚F (25˚C); 5 στους 86˚F (30˚C) και μην δοκιμάσετε πιο ζεστά από αυτό!

Σπορέας EarthWay, που χρησιμοποιείται ευρέως για τη σπορά μικρών σπόρων όπως τα καρότα.

Χρησιμοποιούμε έναν σπαρτήρα EarthWay και το πιάτο Light Carrot (αν και αυτό εξακολουθεί να βγάζει πολλούς σπόρους!) Δεν μπορούμε πραγματικά να δικαιολογήσουμε το κόστος ενός σπορέα ακριβείας όπως το Jang, για την ποσότητα που θα το χρησιμοποιούσαμε.

Σπαράγγι

Εάν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε ένα νέο έμπλαστρο σπαραγγιού, νωρίς την άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για φύτευση. Αυτό θα τους δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο εκείνη την πρώτη χρονιά, να αναπτύξουν γερές ρίζες. Η συνήθης πρόταση είναι να φυτέψετε τουλάχιστον 10 κορώνες ανά τραπεζαρία.

Οι περισσότεροι καλλιεργητές αγοράζουν κορώνες ηλικίας δύο ετών, αν και είναι δυνατό να καλλιεργήσετε τα δικά σας σπαράγγια από σπόρους, εάν μπορείτε να βρείτε σπόρους της ποικιλίας που προτιμάτε. Οι παλιές ποικιλίες OP εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες, αλλά τα νεότερα αποκλειστικά αρσενικά υβρίδια αποδίδουν πολύ πιο βαριά, συχνά περισσότερο από διπλάσια. Επιλέξαμε το Jersey Giant, ένα αρσενικό υβρίδιο ανθεκτικό στη σκουριά των σπαραγγιών και καλά προσαρμοσμένο στο μέσο του Ατλαντικού. Παράγει μεγάλα, τρυφερά, χυμώδη δόρατα κάθε άνοιξη.

Η καλύτερη θερμοκρασία εδάφους για φύτευση σπαραγγιών είναι 50°F (10°C) – η φύτευση σε κρύο έδαφος ενθαρρύνει τις ασθένειες και δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα. Αφαιρέστε τις ρίζες σπαραγγιών που έχουν αποσταλεί από το κουτί αμέσως μόλις φτάσουν και λύστε τις δέσμες. Μην τα ποτίζετε. Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε τις ρίζες περισσότερο από δύο εβδομάδες, απλώστε τις σε δίσκους ή τελάρα, σε δροσερό, αρκετά ξηρό μέρος, μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες φύτευσης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την καλλιέργεια σπαραγγιών Βιώσιμη γεωργία στην αγορά, και το πρόσφατο άρθρο μου στο Ανάπτυξη για την αγορά περιοδικό.

Φωτογραφία από σπαράγγια από την Kathryn Simmons
Εσωτερικές σπορές για μεταφύτευση σε εξωτερικό χώρο ή στο στεφάνι

Στο θερμοκήπιό μας έχουμε ξεκινήσει μερικά διαμερίσματα ταχείας ωρίμανσης λάχανο. Μας αρέσει ο Farao (60d) και το Early Jersey Wakefield (63d). Και οι δύο αριθμοί προορίζονται για τη συγκομιδή. Αφαιρέστε 20 ημέρες εάν υπολογίζονται από τη μεταφύτευση έως την ωρίμανση.

Ανοιχτές κατοικίες δενδρυλλίων λάχανου. Το πλησιέστερο διαμέρισμα είναι ένα διαμέρισμα βάθους 3 ιντσών με τέσσερις σειρές δενδρυλλίων.
Φωτογραφία από την Pam Dawling

Έχουμε ήδη σπείρει το δικό μας λάχανο και κολάρα για υπαίθριες ανοιξιάτικες καλλιέργειες, στο στεφάνι μας. Εδώ είναι οι πληροφορίες σχετικά με αυτό: Στις 24 Ιανουαρίου σπέρνουμε λαχανάκια Vates και Morris Heading collards στο έδαφος στο στεφάνι, στον χώρο που ελευθερώθηκε πρόσφατα από το κινέζικο λάχανο. Για 1080 πόδια σε εξωτερικούς χώρους, χρειαζόμαστε 108 πόδια σειρές δενδρυλλίων. Μπορούμε να χωρέσουμε 14 σειρές δενδρυλλίων σε ένα κρεβάτι μήκους 1,2 μέτρων. Θα τα μεταμοσχεύσουμε σε εξωτερικούς χώρους ως μεταμοσχεύσεις γυμνών ριζών στα μέσα Μαρτίου.

Σπορόφυτα λάχανου Vates για μεταφύτευση γυμνής ρίζας.
Φωτογραφία από την Pam Dawling

Δεν σπέρνουμε τα δικά μας σέσκουλα και τεύτλα μέχρι τις 24/3, γιατί τα θέλουμε για καλοκαιρινά χόρτα, αφού έχουν βιδώσει όλα τα λαχανάκια, τα κολάρα, το μπρόκολο και τα ασιατικά χόρτα. Μπορείτε όμως να τα ξεκινήσετε νωρίτερα, αν θέλετε νωρίτερα τρύγους. Θα πω περισσότερα τον επόμενο μήνα για το σέσκουλο, αλλά αν θέλετε να ξεκινήσετε νωρίτερα, να ξέρετε ότι ο σπόρος θα φυτρώσει από 41°F (5°C) έως 95°F (35°C) και η καλύτερη θερμοκρασία είναι 86°F (30°C), όταν χρειάζονται μόνο 4 ημέρες για να εμφανιστεί.

Καλλιέργειες Hoophouse workhorse για φύτευση τον Φεβρουάριο

Σπέρνουμε μερικές διαδοχές χόρτα τσέρκι κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, μια σειρά από μπιζέλια, λίγο μείγμα μαρουλιού, αλλά τίποτα που να χαρακτηρίζεται ως Workhorse.

Καλλιέργειες Workhorse για Συγκομιδή τον Φεβρουάριο

Ρωσικό λάχανο, yukina Savoy και μαρούλι από το στεφάνι μας.
Φωτογραφία Wren Vile

Collards και Kale μπορεί να συγκομιστεί ελαφρά σε εξωτερικούς χώρους εδώ τον Φεβρουάριο. Περίπου μία φορά ανά κρεβάτι κατά τη διάρκεια καθενός από τους πιο κρύους μήνες, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Θα μπορούμε να μαζεύουμε αυτά τα κρεβάτια μία φορά την εβδομάδα τον Μάρτιο. Το μνημονικό μας για τη βιώσιμη συγκομιδή των φυλλωδών χόρτων είναι „8 για αργότερα“, που σημαίνει ότι αφήνουμε τουλάχιστον οκτώ εσωτερικά φύλλα κατά τη συγκομιδή των εξωτερικών, για να διασφαλίσουμε ότι τα φυτά έχουν αρκετή δύναμη για να αναπτυχθούν ξανά.

Ξεχειμωνιασμένα καρότα και λάχανο είναι μια πιθανότητα κάποια χρόνια, αλλά όχι αυτή! Στην πραγματικότητα προτιμώ να συλλέγουμε και να αποθηκεύουμε όλα τα καρότα μας με ασφάλεια, αντί να τα αφήνουμε στο έδαφος, όπου περισσότερα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά! Είχαμε 3 νύχτες τον Ιανουάριο στους 10°F (-12°C) και δεν νομίζω ότι ούτε το λάχανο Deadon θα μπορούσε να επιβιώσει τόσες πολλές κρύες νύχτες! Μερικά από τα πράσα Tadorna μας φαίνονται αρκετά κατεστραμμένα. Συνήθως δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα.

Hoophouse Workhorse Harvests τον Φεβρουάριο

Ταύροι χόρτα από τεύτλα, σέσκουλα, και μερικά χόρτα που δεν ανήκουν στην ομάδα μας Workhorse, (χόρτα γογγύλι, Yukina Savoy, σπανάκι) εξακολουθούν να είναι δυνατά. Τα πειραματικά καρότα μας εξακολουθούν να πάνε καλά, αν και δεν είμαι λάτρης του να τους δίνω χώρο στο τσέρκι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συγκομιδή. Παρατηρώ ότι διολισθαίνω στο να αναφέρω πιο συχνά τους μη εργάτες τώρα ο χειμώνας μας δαγκώνει.

Κόκκινο ρωσικό λάχανο στο στεφάνι μας
Φωτογραφία από την Pam Dawling

Επιτέλους μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συγκομιδή μας Ρωσικά λάχανα στο στεφάνι. Αργήσαμε να τα καθιερώσουμε το περασμένο φθινόπωρο και η ανάπτυξη ήταν αργή. Τώρα πολλά από τα άλλα χόρτα (μπεκάνα Τόκιο, λάχανο Νάπα, πακ τσόι, το πρώτο τατσόι και η πρώτη μιζούνα) έχουν φαγωθεί, είμαστε πολύ έτοιμοι για το λάχανο. Το ρώσικο λάχανο μαραίνεται εύκολα και συγκομίζεται καλύτερα σε κουβάδες σαν ένα μπουκέτο λουλούδια, με λίγο νερό στον κουβά.

Workhorse Καλλιέργειες από αποθήκευση τον Φεβρουάριο

Από την αποθήκευση τον Φεβρουάριο μπορούμε να φάμε καρότα, σκόρδο, πατάτες, γλυκοπατάτες, χειμωνιάτικο σκουός. Επίσης, κατεψυγμένα καλοκαιρινά καλούδια και τουρσί, ξινολάχανο, φασόλια τουρσί και κονσέρβες όπως σάλσα.

Workhorse Crops Ειδικά Θέματα Φεβρουαρίου: Φαινολογία

Λουλούδια ρετσινιού.
http://ipm.ucanr.edu/PMG/S/W-CP-SMED-FL.006.html
Φωτογραφία του Jack Kelly Clark.

έγραψα για θερμοκρασίες βλάστησης σπόρων και φαινολογικά σημάδια τον Απρίλιο του 2021. Έχω μια παλαιότερη ανάρτηση για τη φαινολογία εδώκαι ένα για Harbinger Weeds of Spring.

Ορισμένα φυσικά φαινόμενα σχετίζονται με τη συσσωρευμένη ζεστασιά της εποχής (και όχι, ας πούμε, τη διάρκεια της ημέρας), και δίνοντας προσοχή στο ημερολόγιο της φύσης θα είστε σε συγχρονισμό με τις πραγματικές συνθήκες, οι οποίες ποικίλλουν από χρόνο σε χρόνο και αλλάζουν σε μεγαλύτερη χρονική κλίμακα.

Μπορείτε να μάθετε πότε να φυτέψετε με φυσικά σημάδια. Για παράδειγμα, σπέρνουμε γλυκό καλαμπόκι όταν τα λευκά φύλλα δρυός έχουν το μέγεθος του αυτιού ενός σκίουρου. Ενθουσιάστηκα ένα Σαββατοκύριακο (10 Απριλίου) όταν είδα στο έδαφος κλαδάκια που κινούνται από τον άνεμο με φύλλα βελανιδιάς σίγουρα μεγαλύτερα από τα αυτιά των σκίουρων. Αλλά ήταν Red Oak, όχι White Oak.

Το να διατηρείτε το δικό σας αρχείο φαινολογίας είναι ένας χρήσιμος οδηγός για το πότε πρέπει να φυτέψετε ορισμένες καλλιέργειες και ένας τρόπος για να παρακολουθείτε πόσο γρήγορα εξελίσσεται η εποχή εκεί που βρίσκεστε. Η φαινολογία περιλαμβάνει την καταγραφή πότε ανθίζουν ορισμένα άγρια ​​και καλλιεργημένα λουλούδια, εμφανίζονται σπορόφυτα ή εμφανίζονται για πρώτη φορά διάφορα έντομα. Αυτά τα φυσικά γεγονότα μπορούν να υποκαταστήσουν τους υπολογισμούς της Ημέρας Αυξανόμενου Πτυχίου. Το ιστορικό φαινολογίας σας θα βοηθήσει στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Το δικό μας μπορεί να σας ενδιαφέρει, αλλά εκτός και αν ζείτε στην κεντρική Βιρτζίνια, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ημερομηνίες μας. Πρέπει να φτιάξεις το δικό σου. Αυτό μπορεί να είναι ένα υπέροχο έργο εκπαίδευσης στο σπίτι ή ένας διαγωνισμός I-Spy του πληρώματος ή μια χαλαρωτική βόλτα στο τέλος της ημέρας στους κήπους σας.

Αρχείο Φαινολογίας

Schreibe einen Kommentar