Καλλιέργειες Workhorse for December – Sustainable Market Farming

0
Καλλιέργειες Workhorse for December – Sustainable Market Farming
Πολύχρωμο σέσκουλο από το τσέρκι μας.
Φωτογραφία Wren Vile

Μπήκαμε στο πιο κρύο εξάμηνο για αυτήν τη μηνιαία σειρά των 14 καλλιεργειών Workhorse: σπαράγγια, φασόλια, λάχανο, καρότα, τσουρέκι, λάχανο, σκόρδο, πατάτες, γλυκό καλαμπόκι, γλυκοπατάτες, ντομάτες, καρπούζια, χειμωνιάτικες κολοκύθες, κολοκυθάκια /καλοκαιρινό σκουός. Αυτές οι καλλιέργειες είναι αξιόπιστες κάτω από ένα ευρύ φάσμα συνθηκών.

Ελπίζω ότι αυτή η σειρά αναρτήσεων blog θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι (αν πουλάτε) καθώς περνάτε τον χειμώνα. Ίσως ασχοληθήκατε με τον κήπο για πρώτη φορά φέτος ή επεκτείνατε την παραγωγή την άνοιξη (παραγγελίες σε εταιρείες σπόρων προτείνουν πολλοί άνθρωποι να το έκαναν!) Ίσως έχετε λιγότερο χρόνο στο σπίτι από ό,τι περιμένατε όταν ξεκινήσατε να φυτεύετε την άνοιξη. Ο χειμώνας φέρνει μια φυσική ευκαιρία να επανεξετάσετε το μέγεθος του κήπου σας, τις καλλιέργειές σας και τις μεθόδους σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο αναζήτησης για να βρείτε τις καταχωρήσεις του προηγούμενου μήνα, όπως π.χ Νοέμβριος.

Καλλιέργειες Workhorse να φυτευτούν τον Δεκέμβριο

Εάν βρίσκεστε σε θερμότερο κλίμα από τη ζώνη 7α μας, μπορεί να έχετε ακόμα την ευκαιρία να φυτέψετε σκόρδο. Βλέπω Καλλιέργειες Workhorse για τον Νοέμβριο.

Σκόρδο κρεμμύδια που ετοιμάζονται για πώληση. Typepad.com

Σκόρδο κρεμμύδια

Θα μπορούσαμε ακόμα να φυτέψουμε σκόρδο κρεμμύδια τον Δεκέμβριο. Βλέπω Σκόρδο Κρεμμύδια και Καλλιέργειες Οκτώβρη ανάρτηση για πληροφορίες σχετικά με τη φύτευση σκόρδου (baby garlic plants).

Τα κρεμμύδια σκόρδου μπορούν να καλλιεργηθούν πολλές φορές του χρόνου. Αυτά είναι νέα για πολλούς από εμάς! Φυτεύοντας αργότερα, είναι δυνατό να παραταθεί η περίοδος συγκομιδής του κρεμμυδιού σκόρδου αργότερα. Είναι σημαντικό να τα φυτέψετε σε συνθήκες όπου μπορούν να αναπτύξουν μερικές καλές ρίζες πριν κρυώσουν πολύ. Οι ρίζες μπορούν να αναπτυχθούν όποτε το έδαφος δεν είναι παγωμένο. Οι κορυφές μεγαλώνουν κάθε φορά που ο αέρας είναι πάνω από 4,5°C. Η φύτευση σε ένα στεφάνι τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει νωρίτερα κρεμμύδια σκόρδου και στη συνέχεια να φυτευτεί σε εξωτερικούς χώρους στις αρχές Νοεμβρίου. Επειδή τα φυτά αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε πιο ζεστές συνθήκες. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

Ο σχηματισμός βολβών και το στέγνωμα του βολβού του σκόρδου ελέγχεται από τη διάρκεια της ημέρας, αλλά επειδή δεν χρειάζεστε βολβό και στέγνωμα, όλα τα είδη των χουρμάδων είναι δυνατά!

Κίτρινα κρεμμύδια πατάτας.
Φωτογραφία από την Southern Exposure Seed Exchange

Κρεμμύδια πατάτας

Θα μπορούσαμε να φυτέψουμε μικρά και κρεμμύδια πατάτας μεσαίου μεγέθους σε εξωτερικούς χώρους τον Δεκέμβριο. Συνήθως έχουμε ετοιμάσει και ένα κρεβάτι και το πολτοποιούμε με σανό, για να το φυτέψουμε μικρά κρεμμύδια πατάτας τον Ιανουάριο. Κάντε κλικ στους συνδέσμους για να δείτε τις λεπτομέρειες.

Καλλιέργειες Hoophouse workhorse για φύτευση τον Δεκέμβριο

Στο στεφάνι έχουμε πλέον όλο τον χώρο πλήρως φυτεμένο. Σκοπεύουμε να το κάνουμε αυτό έως τις 20 Νοεμβρίου κάθε έτους, ή νωρίτερα. Ξεκινάμε να φυτεύουμε δεύτερο γύρο καλλιέργειες, κυρίως διαδοχές χόρτα και ραπανάκια. Έχουμε ήδη τραβήξει τα πρώτα μας ραπανάκια (τα οποία ακούγονται σαν να ταξιδεύουν κρυφά για να ταξινομηθούν ως καλλιέργειες εργατικού αλόγου!)

Ασυνήθιστα, αυτό το φθινόπωρο, βρεθήκαμε με λίγο ανοιχτό χώρο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Συγκεντρώνω πληροφορίες για γρήγορες καλλιέργειες που θα μπορούσαμε να καλλιεργήσουμε τα επόμενα χρόνια, πριν από τα τέλη Νοεμβρίου και τις αρχές Δεκεμβρίου.

Μόλις φυτέψουμε πλήρως το στεφάνι μας, αντικαθιστούμε οποιαδήποτε σοδειά συγκομίζουμε, διατηρώντας όλο τον χώρο πλήρως χρησιμοποιημένο. Δείτε τις πληροφορίες του Νοεμβρίου για Επακόλουθες Καλλιέργειεςκαι Filler Greens (μικρές σειρές χόρτα που σπάρθηκαν τον Οκτώβριο για να γεμίσουν απροσδόκητους χώρους.

Vates kale – το αγαπημένο μας χειμερινό υπαίθριο.
Φωτογραφία Bridget Aleshire

Καλλιέργειες Workhorse για Συγκομιδή τον Δεκέμβριο

Μπορούμε ακόμη να έχουμε άφθονες ποσότητες καλλιέργειες εργάσιμων ειδών για συγκομιδή σε εξωτερικούς χώρους: λάχανο, καρότα, τσουρέκια, λάχανο και κολάρο, καθώς και λαχταριστά χόρτα για τσέρκι. Μόνο τέσσερις από τις 14 καλλιέργειές μας μπορούν να συγκομιστούν σε εξωτερικούς χώρους τον Δεκέμβριο, αλλά οι ποσότητες είναι καλές και έχουμε Racehorse Crop, σπανάκιπολύ

Είχαμε τον πρώτο μας παγετό του 2021 στις 3 Νοεμβρίου – ο τελευταίος πρώτος παγετός μας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια (περίπου) ήταν στις 15 Νοεμβρίου 2019.

Λάχανο Συγκομίζουμε το φθινοπωρινό λάχανο από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου ή ίσως αρχές Δεκεμβρίου σε πιο ήπιες χρονιές. Deadon Το (105d χειμωνιάτικο λάχανο) είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στο κρύο – το αφήνουμε σε εξωτερικό χώρο έως ότου οι νύχτες απειλούν να φτάσουν τους 10°F (-12°C), τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχω δει να επιβιώνει.

καρότα μπορεί να συγκομιστεί τον Δεκέμβριο, εάν δεν τελειώσαμε τη δουλειά τον Νοέμβριο και δεν θέλουμε να ρισκάρουμε να ταΐσουμε βολβούς αφήνοντας τα καρότα στο έδαφος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σέσκουλο μπορεί ακόμα να συγκομιστεί σε εξωτερικούς χώρους, αν το καλύψαμε με κρίκους και κάλυμμα. Η εξωτερική θερμοκρασία θανάτωσης για απροστάτευτο Λαμπερά φώτα Το σέσκουλο είναι 22°F (–6°C). Το σέσκουλο επιβιώνει στους 15°F (–9,5°C) και το πράσινο σέσκουλο στους 10°F (–12°C). Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε το σέσκουλο ζωντανό σε εξωτερικούς χώρους καθ‘ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, αν το καλύψουμε. Φέτος, το έχουμε εγκαταλείψει, καθώς φάγαμε τόσο τσίμπημα το καλοκαίρι και το βαρεθήκαμε! Το τσεκούρι πήγε πολύ καλά και μας έλειπαν άλλα καλοκαιρινά χόρτα όπως αποθηκευμένα ανοιξιάτικα λάχανα και φθινοπωρινό μπρόκολο.

Μπλε κολάρα Alabama.
Πίστωση Ανταλλαγή σπόρων Southern Exposure

Collards και Kale μπορεί να συγκομιστεί ελαφρά τον Δεκέμβριο. Το μνημονικό μας για τη βιώσιμη συγκομιδή των φυλλωδών χόρτων είναι „8 για αργότερα“, που σημαίνει ότι αφήνουμε τουλάχιστον οκτώ εσωτερικά φύλλα κατά τη συγκομιδή των εξωτερικών, για να διασφαλίσουμε ότι τα φυτά έχουν αρκετή δύναμη για να αναπτυχθούν ξανά. Το Chard και το senposai κάνουν εντάξει με μόνο 6 φύλλα να απομένουν.

Τσουμπούκι τον Δεκέμβριο.
Φωτογραφία Wren Vile

Συγκομιδή Hoophouse Workhorse τον Δεκεμβριο

Ξεκινήσαμε τη συγκομιδή του στεφανιού μας Bright Lights chard σε μικρές ποσότητες, κόβοντας τα φύλλα σε κορδέλες και ψιλοκόβοντας τα πολύχρωμα κοτσάνια, για μείγματα σαλάτας.

ο Κόκκινα ρωσικά και λευκά ρωσικά λαχανάκια είναι συνήθως έτοιμα από τις αρχές Δεκεμβρίου. Φέτος υποφέραμε από κακή βλάστηση (παλιός σπόρος!) και οι μεταγενέστερες χοιρομητέρες είναι ακόμα πολύ μικρές. Έχουμε πολλά άλλα χόρτα να φάμε, από το ύπαιθρο, και το στεφάνι senposai βρίσκεται στον δεύτερο γύρο συγκομιδής, μόλις μία εβδομάδα μετά τον πρώτο.

Workhorse Καλλιέργειες από αποθήκευση τον Δεκέμβριο

Οι αποθηκευτικές καλλιέργειες αρχίζουν να γίνονται μόνες τους τον Δεκέμβριο καθώς η ανάπτυξη σε εξωτερικούς χώρους επιβραδύνεται. Εκτός από τις καλλιέργειες Workhorse από καρότα, πατάτες, γλυκοπατάτες, χειμερινή σκουός και σκόρδο, υπάρχουν πολλές καλλιέργειες ρίζας. Δείτε τις αναρτήσεις μου Ριζικές καλλιέργειες για τον μήνα. Χρησιμοποιήστε πρώτα σκόρδο με σκληρό λαιμό, καθώς διατηρείται μόνο για 4-6 μήνες. Το μαλακό σκόρδο μπορεί να αποθηκευτεί έως και 7 μήνες.

Γνωρίστε το δικό σας χειμωνιάτικη σκουός! Χρησιμοποιήστε πρώτα αυτά με τη μικρότερη διάρκεια αποθήκευσης (και τυχόν κατεστραμμένα σκουός που δεν αποθηκεύονται περισσότερο). Το βελανίδι και άλλοι τύποι pepo χειμωνιάτικων κολοκυθιών αποθηκεύουν για 1-4 μήνες. Maximas όπως Cha Cha, Jarrahdale και Kabochas κατάστημα για 3-5 μήνες? Μοσχάτα όπως Butternuts και Cheese κολοκύθες αποθηκεύονται για 8 μήνες ή και περισσότερο. Η κολοκύθα Seminole μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί για έναν ολόκληρο χρόνο σε θερμοκρασία δωματίου.

Μας λευκές πατάτες ταξινομήθηκαν δύο εβδομάδες μετά τη συγκομιδή. Αυτή η μία ταξινόμηση κάνει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και την ποσότητα των πατατών που θα μπορούμε να φάμε. Μετά από δύο εβδομάδες, αρχίζει πολύ μικρή περαιτέρω σήψη. Ψύχουμε το ριζικό κελάρι στους 50 F μετά τον πρώτο μήνα, στη συνέχεια στους 40 F, αερίζοντας μία φορά την εβδομάδα (ή λιγότερο εάν δεν χρειάζεται ψύξη).

Γλυκοπατάτες αποθηκευμένες σε ξυλοπατάτες εκτός λειτουργίας.
Πίστωση Nina Gentle

Μας γλυκοπατάτες είναι πλήρως θεραπευμένα και νόστιμα. Καλλιεργούμε 4 είδη: Georgia Jet και Beauregard σε περίπου ίσες ποσότητες, για να αντισταθμίσουμε τα στοιχήματά μας. και δύο ανώνυμες ποικιλίες που ονομάζουμε Bill Shane’s White και Jubilee, σε μικρές ποσότητες απλώς για να διατηρηθεί η γενετική ποικιλότητα. Τζώρτζια Τζετ είναι λίγο πιο γρήγορο (90 ημέρες σε σύγκριση με 100 ημέρες) και συνήθως αποδίδει λίγο καλύτερα για εμάς από το Beauregard. Ορισμένοι καλλιεργητές της Νέας Υόρκης αναφέρουν προβλήματα με το Georgia Jet λόγω μαλακών σήψεων και κακοσχηματισμένων ριζών. Στους περισσότερους καλλιεργητές αρέσει πολύ αυτή η ποικιλία. Το Beauregard έχει ανοιχτόχρωμο τριαντάφυλλο, κόκκινο-πορτοκαλί ή χάλκινο δέρμα, σκούρα πορτοκαλί σάρκα, ρίζες ομοιόμορφου σχήματος. Η Georgia Jet έχει δέρμα που είναι κόκκινο-μωβ. Μερικές φορές δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω τις ρίζες όταν τις έχουμε ανακατέψει κατά λάθος.

Οι βλαστοί σκόρδου περνούν μέσα από το σάπια φύλλα.
Φωτογραφία από την Pam Dawling

Workhorse Crops Ειδικά Θέματα για τον Δεκέμβριο

Ένα καθήκον για εμάς αυτόν τον μήνα είναι να Δωρεάν παγιδευμένοι βλαστοί σκόρδου

14-16 ημέρες μετά τη φύτευση, όταν μπορούμε να δούμε ότι περισσότεροι από τους μισούς βλαστούς έχουν αναδυθεί, απελευθερώνουμε τυχόν βλαστούς σκόρδου που έχουν παγιδευτεί κάτω από ιδιαίτερα παχιές συστάδες σάπια φύλλα. Ερευνούμε τα σημεία όπου θα έπρεπε να υπάρχει φυτό αλλά δεν υπάρχει. Τα δικά μας είναι φυτεμένα σε απόσταση 5” (13 cm). Αν βρούμε κορυφές σκόρδου, απλώς αφήνουμε ένα μέρος τους εκτεθειμένο στο φως. Θα τακτοποιηθούν μόνοι τους. Δεν αφήνουμε κανένα χώμα εκτεθειμένο, γιατί δεν θέλουμε να φυτρώσουν ζιζάνια. Αυτό πρέπει να είναι μια γρήγορη, αποτελεσματική εργασία, καθώς υπάρχουν χιλιάδες φυτά. Είναι επίσης σημαντικό να είστε υπομονετικοί και αισιόδοξοι και να μην ξεκινήσετε αυτή τη δουλειά πολύ νωρίς. Ο στόχος είναι να ελευθερωθούν τα σουτ που δεν θα τα κατάφερναν χωρίς βοήθεια. Όχι για να τους εκθέσουμε όλους πρόωρα.

Τον Δεκέμβριο συνεχίζουμε Σχεδίαση, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών καλλιεργειών. Υπολογίζουμε πόσους σπόρους πρέπει να αγοράσουμε, περιηγούμαστε στους καταλόγους, εξισορροπώντας δοκιμάζοντας διαφορετικές ποικιλίες σε μικρή κλίμακα και σε μεγάλο βαθμό τηρούμε γνωστές επιτυχημένες ποικιλίες. Δείτε την πρόσφατη ανάρτησή μου Ανάγνωση μεταξύ των γραμμών στους καταλόγους σπόρων. Ελπίζουμε να λάβουμε τις παραγγελίες σπόρων μας πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου. Από την πανδημία του Covid, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να καλλιεργούν τρόφιμα. Αυτό οδήγησε σε κάποιες ελλείψεις σπόρων. Επομένως, εάν η καρδιά σας είναι στραμμένη σε ορισμένες καλλιέργειες ή ορισμένες ποικιλίες, παραγγείλετε νωρίς για να αποφύγετε την απογοήτευση. Και για να εξαπλωθεί ο τεράστιος φόρτος εργασίας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που εργάζονται στη συσκευασία και την αποστολή των σπόρων σας. Εκτιμήστε τους!

Schreibe einen Kommentar