Μελισσοκομία το χειμώνα: Προετοιμασία κυψελών για την κρύα εποχή

1
Μελισσοκομία το χειμώνα: Προετοιμασία κυψελών για την κρύα εποχή

Οι μέλισσες είναι ευάλωτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα και χρειάζονται θερμές θερμοκρασίες, μεταξύ άλλων, για να επιβιώσουν στην κρύα εποχή. Δώστε στις μέλισσες σας μια χείρα βοηθείας για αυτές τις συμβουλές για τη μελισσοκομία το χειμώνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Μελισσοκομία πίσω αυλής | Πώς να μετατρέψετε την αυλή σας σε καταφύγιο μελισσών

Μελισσοκομία τον Χειμώνα | 9 τρόποι να φροντίζετε τις μέλισσες σας

1. Επιθεωρήστε τις κυψέλες σαςΈμπειρος ανώτερος μελισσοκόμος επιθεώρηση σε μελισσοκομείο μετά την καλοκαιρινή περίοδο | πώς να κρατήσετε τις μέλισσες ζωντανές το χειμώνα

Εξετάστε τις κυψέλες σας κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές. Ελέγξτε εάν είναι απαλλαγμένα από ασθένειες και προσδιορίστε εάν η βασίλισσα σας είναι υγιής. Εάν πρέπει να κάνετε βασιλική της κυψέλης σας ή να συνδυάσετε δύο αποικίες σε μία, είναι καλύτερο να το κάνετε πριν από το χειμώνα.

2. Τοποθετήστε τα κοντά στο φως του ήλιου

Μέλισσες που πετούν γύρω από τις κυψέλες στη μέση της ειδυλλιακής canola | διαχειμάζουσες μέλισσες

Ο χειμώνας σημαίνει λιγότερες ώρες ηλιοφάνειας, επομένως θα θελήσετε να εστιάσετε στο να κρατάτε τις κυψέλες σας εκεί που θα έχουν το μεγαλύτερο ηλιακό φως. Αυτό θα βοηθήσει τις μέλισσες να διατηρήσουν μια ζεστή θερμοκρασία μέσα.

3. Τοποθετήστε ένα φράγμα γύρω τους

Μια σειρά από κυψέλες σε ένα χωράφι με λουλούδια με ένα περιβόλι πίσω | διαχειμάζουσες μέλισσες στα βόρεια κλίματα

Μπορείτε να χάσετε τις κυψέλες σας κατά τη διάρκεια μιας χειμερινής καταιγίδας. Για να αποφύγετε αυτό, χτίστε ένα φράχτη γύρω τους για να εμποδίσετε τον άνεμο.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τις κυψέλες κοντά σε μια δεντροστοιχία. Με αυτόν τον τρόπο, θα έπαιρναν αρκετό ηλιακό φως και τα δέντρα θα δημιουργούσαν ένα φράγμα ενάντια στον άνεμο ταυτόχρονα.

4. Αφήστε τον αερισμό

Με δυνατή ζέστη ένα μέρος των μελισσών βγαίνει από την κυψέλη και την αερίζει ενεργά | χειμερινή προετοιμασία κυψέλης

Οι μέλισσες χτυπούν τα φτερά τους, τρέμουν και συγκεντρώνονται για να δημιουργήσουν ζεστασιά. Καθώς σφίγγουν αυτό το σύμπλεγμα, οι μέλισσες αποβάλλουν την υγρασία. Εάν ο αέρας δεν μπορούσε να περάσει μέσα από την κυψέλη, αυτή η υγρασία θα μετατραπεί σε συμπύκνωση που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο των μελισσών σας.

Για να αποφευχθεί αυτό, ανασηκώστε την οροφή της κυψέλης για να επιτρέψετε στον αέρα να ρέει σωστά. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός δεν θα παγώσει τις μέλισσές σας.

ΣΧΕΤΙΚΟ: What’s The Buzz On Bees; | Πληροφορίες για τη μελισσοκομία για έμπειρους οικοδεσπότες

5. Μειώστε το μέγεθος της κυψέλης σας

μικρά μελίσσια σε ιδιωτικό κήπο | τι κάνουν οι μέλισσες το χειμώνα

Το καλοκαίρι, οι κυψέλες σας ψηλώνουν ανάλογα με την παραγωγικότητα των μελισσών σας. Ωστόσο, ο πληθυσμός των μελισσών σας μειώνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και εφόσον συγκεντρώνονται για ζεστασιά, θα υπάρχει ελεύθερος χώρος σε μεγαλύτερες κυψέλες.

Βοηθήστε τις μέλισσές σας να διατηρούν την ενέργειά τους διατηρώντας τις κυψέλες τους ζεστές. Μειώστε το μέγεθος της κυψέλης σας για να αποφύγετε τις παγωμένες μέλισσες και τις κρύες κυψέλες.

6. Χρησιμοποιήστε Καλύμματα Κυψέλης

Κίτρινα κουτιά μελισσών καλυμμένα και κλειστά για το χειμώνα σε χιονισμένο ξέφωτο σε δασώδη βουνοπλαγιά | Κίτρινα κουτιά μελισσών καλυμμένα και κλειστά για το χειμώνα στο χιονισμένο ξέφωτο σε δασώδη βουνοπλαγιά

Εάν τα μελίσσια σας βρίσκονται σε μέρος με εξαιρετικά κρύο καιρό και πολύ χιόνι, διατηρήστε τα πιο ζεστά χρησιμοποιώντας Δεν βρέθηκαν προϊόντα.. Δεν θέλετε να πετάξουν οι μέλισσές σας, γι‘ αυτό φροντίστε να ασφαλίσετε σωστά αυτά τα καλύμματα.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε πρέπει να ξεκινήσετε τη μελισσοκομία το χειμώνα, αλλά μπορείτε να το κάνετε γύρω στα τέλη Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου. Απλώς προσέχετε τόσο την κυψέλη σας όσο και τον καιρό για να ξέρετε πότε να ξεκινήσετε την προετοιμασία.

7. Εξασφάλιση προμήθειας τροφίμων

αφηρημένη κηρήθρα με υφή μέλισσας | διαχειμάζουσες μέλισσες στα βόρεια κλίματα

Οι μέλισσες σας καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας όταν συγκεντρώνονται. Αντικαθιστούν αυτή τη χρησιμοποιημένη ενέργεια καταναλώνοντας περίπου 30-80 κιλά αποθηκευμένου μελιού στην κυψέλη.

Οι μέλισσες επίσης δεν βγαίνουν από την κυψέλη τους όταν κάνει κρύο, γι‘ αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε την παροχή τροφής τους. Αφήστε επιπλέον πλαίσια μελιού ως αποθέματα για τις μέλισσες σας. Μπορείτε επίσης να τα ταΐσετε είτε με φοντάν είτε με μπιφτέκια λαδόκολλας.

8. Τυλίξτε τις κυψέλες σας

Χειμωνιασμένη κυψέλη μελισσών στον Κεντρικό Καναδά. Λόγω της ακραίας κρύας χειμερινής περιόδου, η κυψέλη τυλίγεται με μόνωση και χιόνι | διαχειμάζουσες μέλισσες

Το να καλύπτετε τις κυψέλες σας είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσετε ότι οι μέλισσές σας θα έχουν την απαραίτητη ζεστασιά. Τυλίξτε τα μελίσσια σας χρησιμοποιώντας πισσόχαρτο συρράπτεται έξω. Αυτό θα εμποδίσει επίσης τη βροχή και το χιόνι να μπουν στην κυψέλη.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αρκετά ανοίγματα για να περάσει ο αέρας, ώστε οι μέλισσές σας να μπορούν να αναπνέουν.

9. Καθαρίστε τα μελισσοκομικά σας εργαλεία

Διάφορα εργαλεία χειρός και μέρη κυψέλης μελισσών στο τραπέζι υπαίθρια | μελισσοκομία

Αφιερώστε χρόνο για μια συνεδρία καθαρισμού σας μελισσοκομικά εργαλεία. Βεβαιωθείτε ότι κάθε εξοπλισμός είναι καθαρός και έτοιμος για το χειμώνα.

Βγάλτε τα πλαίσια της κυψέλης και βάλτε τα σε ασφαλές μέρος για μια εβδομάδα. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τυχόν παράσιτα των μελισσών. Επιπλέον, απαλλαγείτε από το κερί και την πρόπολη από τα ξύλινα εργαλεία σας χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό σόδας πλυσίματος και νερού.

Η μελισσοκομία το χειμώνα μπορεί να είναι αγχωτική για τους οικοδεσπότες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον απαραίτητο μελισσοκομικό εξοπλισμό παρακολουθώντας αυτό το βίντεο της MadeGood Bikes:

ΕλαφριάΕλαφριά

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη περίοδος για τις μέλισσες. Αντί να κάνουν μέλι, επικεντρώνονται στην επιβίωση. Μάθετε σωστή μελισσοκομία το χειμώνα και κρατήστε τα μελίσσια σας υγιή.

Τι γνώμη έχετε για αυτές τις συμβουλές για τη μελισσοκομία τον χειμώνα; Ποιο θα δοκιμάσετε; Ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω!

Επόμενο:

 • Κιτ εκκίνησης μελισσοκομίας: Βασικές προμήθειες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε
 • Οι 7 καλύτεροι τύποι μελισσών για τη φάρμα των μελισσών σας
 • Πώς να φτιάξετε μια καλύβα κουνελιών για το σπίτι σας

Συνάδελφοι οικοδεσπότες, θέλετε να βοηθήσετε άλλους να μάθουν από το ταξίδι σας με το να γίνετε ένας από τους αρχικούς μας συντελεστές; Γράψε για εμάς!

Ακολουθήστε μας στο Ίνσταγκραμ, Κελάδημα, Pinterestκαι Facebook!

Schreibe einen Kommentar