Οι μοναδικές προκλήσεις μετά τη φυλακή που αντιμετωπίζουν οι έγκλειστες γυναίκες · Tech Dump

0
Οι μοναδικές προκλήσεις μετά τη φυλακή που αντιμετωπίζουν οι έγκλειστες γυναίκες · Tech Dump

Η ζωή μετά τη φυλάκιση είναι πρόκληση για όλους, αλλά οι γυναίκες αντιμετωπίζουν το δικό τους ξεχωριστό σύνολο δοκιμασιών. Δυστυχώς, τόσο το ίδιο το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης όσο και το δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών που προορίζονται να βοηθήσουν τους ανθρώπους να σταθούν στα πόδια τους όταν αποφυλακίζονται γενικά επικεντρώνονται στις ανάγκες των ανδρών.

Η φυλάκιση έχει εκτοξευθεί και για τα δύο φύλα. Για παράδειγμα, μεταξύ 1978 και 2015, ο πληθυσμός των γυναικείων κρατικών φυλακών αυξήθηκε κατά 834%, σε σύγκριση με 367% για τους άνδρες. Περίπου 1,9 εκατομμύρια γυναίκες απελευθερώνονται από τις φυλακές και τις φυλακές κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1 στα 8 άτομα που αποφυλακίζονται από κρατικές φυλακές είναι γυναίκα και περισσότερα από 1 στα 6 άτομα που αποφυλακίζονται είναι γυναίκες.

Γυναικεία μονοπάτια προς τη φυλάκιση

Οι γυναίκες έχουν διαφορετικούς τρόπους φυλάκισης από τους άνδρες. Συνήθως καταδικάζονται για μη βίαια εγκλήματα ιδιοκτησίας και αδικήματα ναρκωτικών, τα οποία συνδέονται στενά με τη φτώχεια και τη χρήση ουσιών. Συνήθως μπαίνουν στη φυλακή με λιγότερη εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία από τους άνδρες.

Μόλις μπουν στη φυλακή, σχεδόν τα τρία τέταρτα των γυναικών στις κρατικές φυλακές έχουν αυτοπεριγράψει προβλήματα ψυχικής υγείας, σε σύγκριση με το 55% των ανδρών. Οι πηγές εκτιμούν ότι έως και το 96% των γυναικών στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης έχουν ιστορικό τουλάχιστον ενός τραυματικού γεγονότος, καθώς και υψηλότερα ποσοστά συνυπάρχοντα ζητημάτων κατάχρησης ουσιών από τους άνδρες.

Οι ευθύνες της μητρότητας είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας. Περίπου το 80% των γυναικών στις φυλακές και το 60% των γυναικών στις ομοσπονδιακές και κρατικές φυλακές είναι μητέρες.

Οι γυναίκες χρειάζονται υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στο φύλο

Όταν απελευθερώνονται από τη φυλάκιση, οι γυναίκες που εμπλέκονται στη δικαιοσύνη έχουν συχνά ουσιαστικά μηδενικούς πόρους στη διάθεσή τους όσον αφορά τα χρήματα και τα υπάρχοντα. Συχνά τοποθετούνται σε ένα λεωφορείο χωρίς τίποτα άλλο εκτός από τα ρούχα στην πλάτη και την τσέπη τους αλλάζουν, για να αντιμετωπίσουν ξαφνικά μια σειρά προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης ασφαλούς, οικονομικά προσιτής στέγης. οικονομική περιθωριοποίηση και φτώχεια· ξεπερνώντας τον αρνητικό αντίκτυπο του παρελθόντος τραύματος και των διαταραχών χρήσης ουσιών· και να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Επειδή έχουν ένα συγκεκριμένο σύνολο αναγκών όταν επιστρέφουν στην πολιτική ζωή, απαιτούν υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στο φύλο για να βοηθήσουν να σταματήσει ο κύκλος της φυλάκισης μεταξύ των γυναικών.

Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε πόσες αφηρημένες προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι πρόσφατα αποφυλακισμένοι κρατούμενοι. Μετά από χρόνια χωρίς λήψη αποφάσεων και με μικρή προσωπική αυτονομία, είναι συντριπτικό να πέφτεις στον γρήγορο, περίπλοκο κόσμο της καθημερινής ζωής. Η πλοήγηση στην τεχνολογία και τη γραφειοκρατία με ελάχιστους πόρους είναι δύσκολη υπό τις καλύτερες συνθήκες και είναι ακόμη πιο δύσκολο για τραυματισμένους ανθρώπους που αναγκάζονται να πηδήξουν μέσα χωρίς δίχτυ.

Το Tech Dump υποστηρίζει τους μεταφυλακισμένους

Το Tech Dump είναι αφιερωμένο στην προσφορά ενός διχτυού ασφαλείας στους πρόσφατα αποφυλακισμένους κρατουμένους κάθε φύλου.

Μας Πρόγραμμα εργασιακής ετοιμότητας 18 μηνών απασχολεί ενήλικες που έχουν ιστορικό φυλάκισης ή που βρίσκονται σε ανάρρωση από εθισμό. Αναγνωρίζουμε ότι «ότι όλα έχουν αξία και όλοι έχουν αξία», λέει η Amanda LaGrange, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Tech Dump and Tech Discounts. Υποστηρίζοντας τους πρώην φυλακισμένους με μια καλή δουλειά και διδάσκοντάς τους δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να κερδίζουν τα προς το ζην, βοηθάμε τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες να ξεφύγουν από τον κύκλο της φτώχειας και του εγκλεισμού.

Το ποινικό μητρώο είναι δυστυχώς ένα κοινό εμπόδιο για την απασχόληση και τη στέγαση. Διδάσκοντας εμπορεύσιμες δεξιότητες και δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης για άτομα που θέλουν να εργαστούν, να μάθουν μια επαγγελματική δεξιότητα και να επενδύσουν στον εαυτό τους, τους προσφέρουμε την ευκαιρία να αναπτύξουν ένα ασφαλές μέλλον.

Η εκπαίδευσή μας στην εργασία βοηθά τους υπαλλήλους μας να μάθουν τις βασικές αρχές της εργασίας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Μερικοί άνθρωποι έχουν ελάχιστο εργασιακό ιστορικό, γι‘ αυτό διδάσκουμε βασικές συνήθειες εργασίας, όπως το να εμφανίζεστε εγκαίρως, να ακούτε ένα αφεντικό και να τα πηγαίνετε καλά με τους συναδέλφους.

Οι συνεισφορές σας έχουν σημασία

Οι θέσεις εργασίας είναι ένα κρίσιμο θεμέλιο για την οικονομική ανεξαρτησία και είναι απαραίτητο για να σπάσουμε τους κύκλους της φτώχειας, τις διαταραχές χρήσης ουσιών και τον εγκλεισμό. Με κάθε αγορά από ή δωρεά στο Tech Dump και Εκπτώσεις τεχνολογίαςδεν βοηθάτε μόνο να κρατηθούν πολύτιμοι πόροι μακριά από τη ροή των απορριμμάτων – μας βοηθάτε επίσης να ενισχύσουμε την αξία κάθε ανθρώπου που επωφελείται από το πρόγραμμα εργασίας μας.

Schreibe einen Kommentar