Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κοτόπουλων ελευθέρας βοσκής: Τι πρέπει να γνωρίζετε

0
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κοτόπουλων ελευθέρας βοσκής: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κάθε αρχάριος οικοδεσπότης έχει διχαστεί ανάμεσα σε κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής και σε κλουβιά στη σκέψη να εισαγάγει κοτόπουλα στη φάρμα του.

Για να βγάλετε τις εικασίες από αυτό, εδώ είναι τα καλά και τα αρνητικά για τα σπάνια κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής.

Σε αυτό το άρθρο:

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ζωοτροφές γρατσουνιών κοτόπουλου για τα κοτόπουλα σας | Υπέρ και κατά

Τα υπέρ και τα κατά των κοτόπουλων ελευθέρας βοσκής Raring

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των Raring κοτόπουλων ελευθέρας βοσκής;

Έλεγχος εντόμων και παρασίτων

Τα πουλιά ελεύθερης βοσκής είναι εξαιρετικά στο να διατηρούν τα ζωύφια υπό έλεγχο αφού τρώνε διάφορους τύπους εντόμων. Εκτός από το να τρέφονται με ερπυστριοφόρο πλάσματα, τα κοτόπουλα θα γρατσουνίσουν και την κοπριά των ζώων για να τραφούν με προνύμφες μύγας.

Επιπλέον, δεδομένου ότι τα κοτόπουλα είναι φυσικοί κυνηγοί, βοηθούν σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπίσετε τα ποντίκια και ακόμη και τα μικρά φίδια στους οικοδεσπότες σας. Είναι σχεδόν εξίσου αποτελεσματικές με τις γάτες αχυρώνα, εκτός από το ότι κυνηγούν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αφού είναι τυφλές στο σκοτάδι.

Πώληση

Prozap 1499540 Garden & Poultry Dust, 2 Lb

  • Σκόνη περμεθρίνης για χρήση σε πουλερικά, φυτά κήπου και…
  • Περιέχει 0,25% Permethrin.

Σας εξοικονομεί χρήματα τρώγοντας λιγότερες ζωοτροφές

Περιπλανώντας στο σπίτι σας όλη την ημέρα, τα πουλιά σας περνούν τη μέρα τους τρέφοντας βοσκότοπους, πλάσματα και ζωύφια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα φυσικά να τρώνε πολύ λιγότερη τροφή από ό,τι θα έκαναν διαφορετικά.

Τα πουλιά προέρχονται κυρίως από το καβούρδισμα το πρωί και θα φάνε λίγη τροφή κοτόπουλου πριν ψάξουν για τροφή γύρω από την ιδιοκτησία σας. Θα επιστρέψουν αργότερα το βράδυ για μερικές μπουκιές πριν πάνε στις θέσεις τους για ύπνο.

Κατά συνέπεια, μέσω της περιπλάνησης, τα πουλιά μαζεύουν μικρούς βράχους, άμμο και βότσαλα για να τα βοηθήσουν να διασπάσουν την τροφή που έχουν καταναλώσει όλη την ημέρα. Αυτό μειώνει τη συνολική ανάγκη για κόκκους, η οποία επίσης εξοικονομεί χρήματα.

Υπόδειξη: Ανακατέψτε στο δικό σας ζωοτροφή κοτόπουλου τυχόν θρεπτικά συστατικά που ανησυχείτε ότι τα πουλιά σας μπορεί να μην λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της τροφής τους.

Πιο ενεργά και πιο υγιή κοτόπουλα

Περιπλανώμενοι στο σπίτι σας όλη μέρα, τα κοτόπουλα ασκούνται αρκετά για να τα κρατούν σε φόρμα και στο σωστό βάρος. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και οι μεγαλύτερες ράτσες κοτόπουλου παραμένουν σε φόρμα και έχουν το σωστό μέγεθος.

Ομοίως, η ελεύθερης βοσκής βοηθά να διατηρήσετε τα πουλιά σας υγιή περιορίζοντας τις ασθένειες στις οποίες διαφορετικά θα εκτίθεντο σε κοτέτσι. Δεδομένου ότι δεν ζουν σε κλειστούς χώρους, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε οποιοδήποτε άρρωστο κοτόπουλο και να το βάλετε σε καραντίνα.

Σημείωση: Δεδομένου ότι η ελεύθερης βοσκής διευκολύνει την σύλληψη άρρωστων κοτόπουλων νωρίτερα πριν η ασθένεια εξαπλωθεί στο υπόλοιπο κοπάδι. Αυτό σας γλιτώνει από το να πετάξετε πάρα πολλά αυγά εάν το απαιτήσει η φαρμακευτική αγωγή.

Πιο θρεπτικά αυγά

Η διατροφή των κοτόπουλων ελευθέρας βοσκής είναι ποικίλη και περιλαμβάνει φυσικά κτηνοτροφικά βοσκοτόπια και έντομα, τα οποία εμπλουτίζουν τα αυγά τους. Αυτός είναι ο λόγος που οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να μην υπερκαταναλώνουμε αβγά κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής.

Λιγότερος χώρος κοτέτσι

Κοτόπουλα δεμένα σε κοτέτσι που απαιτούν ελάχιστο χώρο διαβίωσης τεσσάρων τετραγωνικών ποδιών ανά πουλί και περισσότερο στο τρέξιμο. Αλλά μπορείτε να ξεφύγετε με πολύ λιγότερο χώρο με γόνους ελεύθερης βοσκής. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πουλιά ελεύθερης βοσκής χρειάζονται το κοτέτσι μόνο για να τρώνε ζωοτροφές, να γεννήσουν αυγά και να κοιμηθούν.

Ένα έως δύο πόδια χώρου για κοκορομαχία με πουλιά ελευθέρας βοσκής είναι αρκετά αφού τείνουν να μαζεύονται μαζί. Λάβετε υπόψη ότι ένας χώρος για κοκοφοίνια δύο ποδιών είναι ακόμα πολύ μεγάλος εκτός και αν έχετε τεράστια κοτόπουλα.

Ogrmar Chicken Coop Μεγάλο Ξύλινο Κλουβί Κουνελιών Κουνελιών για Κουνέλι με Πόρτα Αερισμού, Αποσπώμενο Δίσκο & Κήπο ράμπας…

  • 【Ανυψωμένες κούρνιες & άνετες για πουλερικά】Το ανυψωμένο…
  • 【Ευρύχωρος χώρος και φιλικός προς το χρήστη σχεδιασμός】 66,4″ κοτόπουλο…

Σκιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Τα ελεύθερα κοτόπουλα μπορούν να βρουν τη σκιά και τη δροσερή βρωμιά κάτω από θάμνους για να χαλαρώσουν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού για να δροσίσουν το σώμα τους. Με τα κοτόπουλα σε κλουβί, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι περιοχές κοτέτσι και τρεξίματος είναι μακριά από τον ήλιο.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Έργο DIY Chicken Run Proof Predator For Your Backyard Chicken Coop

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των πουλιών ελευθέρας βοσκής Raring;

Αρπακτικά

Τα αρπακτικά είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους γόνους ελεύθερης βοσκής. Είναι εύκολα θηράματα κογιότ, αλεπούδες, ρακούν ή αρκούδες τη νύχτα, ανάλογα με τη γεωγραφική σας θέση. Τα πράγματα δεν βελτιώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί εξακολουθούν να είναι εύκολοι στόχοι για γεράκια, αετούς, ακόμη και κατοικίδια.

Ξύσιμο και ξεσκόνισμα

Τα κοτόπουλα λατρεύουν το ξύσιμο, και με την ελευθερία, θα ξύνουν τα υπερυψωμένα κρεβάτια, τα φυτώρια, ακόμη και την μπροστινή αυλή σας. Μιλώντας για μπροστινές αυλές, θα χαράξουν και θα σκάψουν μεγάλες τρύπες, στις οποίες λατρεύουν να ξεσκονίζουν.

Σημείωση: Το ξεσκόνισμα στις τρύπες για ώρες μόνο τις κάνει μεγαλύτερες, δυσκολεύοντας ακόμη και την αναγέννηση του γρασιδιού.

Κοπριά

Εκτός από το ξύσιμο και το ξεσκόνισμα, τα πουλιά κάνουν και μεγάλες ταραχές με τα κακά τους. Ελεύθερη βοσκή σημαίνει ότι κάνουν κακώσεις όπου θέλουν, συμπεριλαμβανομένου του καταστρώματος σας ή ακόμα και μέσα στο σπίτι, αν μπορούν να μπουν κρυφά.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι χάνετε να κομποστοποιήσετε την κοπριά τους και να τη χρησιμοποιήσετε σαν υγρό χρυσό επειδή απλώνεται σε όλο το σπίτι σας και σπάνια όπου τη θέλετε.

Κυνηγητό αυγών

Με τα ελεύθερα πουλιά, κάθε μέρα θα μοιάζει με κυνήγι πασχαλινών αυγών γιατί όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος περιαγωγής, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βρεις τα αυγά. Γίνεται ακόμα χειρότερο γιατί τα κοτόπουλα αλλάζουν συνεχώς το σημείο ωοτοκίας.

Κήποι φαγητού

Σπάνια τα κοτόπουλα θα χάσουν ένα δωρεάν γεύμα, ακόμη και το γεύμα είναι σπορόφυτα σε κρεβάτι, λουλούδια ή ακόμα και φυτά σε γλάστρες. Αυτό τις περισσότερες φορές απαιτεί στεγανοποίηση αυτών των περιοχών, κάτι που είναι ένα επιπλέον κόστος για κάθε προϋπολογισμό.

Έκθεση σε επιβλαβείς ουσίες

Τα μη εγκλωβισμένα κοτόπουλα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να καταπιούν επιβλαβείς χημικές ουσίες και τρόφιμα σε σύγκριση με τα πουλιά που βρίσκονται σε κλουβί. Αν και μερικές από αυτές τις τοξίνες μπορεί να μην επηρεάζουν άμεσα τα κοτόπουλα, δεν θέλετε να καταλήξουν στα αυγά που θα καταναλώσετε.

Είναι καλύτερα τα κοτόπουλα χωρίς κλουβί από τα εγκλωβισμένα;

Το εάν τα κοτόπουλα που δεν έχουν εγκλωβιστεί είναι καλύτερα από αυτά που βρίσκονται σε κλουβί εξαρτάται από την τοποθεσία σας και τους πόρους που διαθέτετε. Λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κοτόπουλων ελεύθερης βοσκής, θα είστε σε καλύτερη θέση να αποφασίσετε ποιος τύπος raring λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Υπόδειξη: Το μόνο που έχετε να καταλάβετε είναι πώς να αντιμετωπίσετε τα μειονεκτήματα του τύπου raring που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Δείτε αυτό το βίντεο του FLANK σχετικά με τη διατήρηση κοτόπουλων ελευθέρας βοσκής:

Ελαφριά

Ορίστε, οικοδεσπότες. Τώρα που γνωρίζετε τα καλά και τα μειονεκτήματα των σπάνιων κοτόπουλων ελευθέρας βοσκής, μπορείτε να αποφασίσετε καλύτερα ποιος τύπος raring λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Θυμηθείτε, με λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε εύκολα να ελαχιστοποιήσετε τα μειονεκτήματα του μη εγκλωβισμένου raring.

Ποια άλλα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα μπορείτε να προσθέσετε σε αυτήν τη λίστα; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Επόμενο:

  • Συχνές ερωτήσεις για τρακτέρ κοτόπουλου: Προσθέστε ένα για το σπίτι σας
  • Πώς να φτιάξετε χειμωνιάτικες λιχουδιές με κοτόπουλο
  • 23 πιο χρήσιμα γεωργικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το σπίτι σας που είναι διαθέσιμα στο Amazon

Συνάδελφοι οικοδεσπότες, θέλετε να βοηθήσετε άλλους να μάθουν από το ταξίδι σας με το να γίνετε ένας από τους αρχικούς μας συντελεστές; Γράψε για εμάς!

Ακολουθήστε μας στο Ίνσταγκραμ, Κελάδημα, Pinterestκαι Facebook!

Schreibe einen Kommentar