Πώς να κόψετε τις οπλές κατσίκας

0
Πώς να κόψετε τις οπλές κατσίκας

Θέλετε να μάθετε πώς να κόβετε τις οπλές κατσίκας; Το να κόψετε μόνοι σας τις οπλές είναι ένα από τα επόμενα βήματα για να γίνετε αυτάρκης οικοδεσπότης. Ακολουθήστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα!

ΣΧΕΤΙΚΟ: Εκτροφή κατσικιών για γάλα, κρέας και κέρδος | Εγχειρίδιο Homesteading

Πώς να κόψετε σωστά τις οπλές κατσίκας | Συμβουλές για το Homesteading

Οπλές κατσίκας

μπούτια κατσίκας σε καφέ χρώμα, τσέρκι, λευκό | πώς να κόψετε τις οπλές κατσίκας που είναι κατάφυτες

Οι κατσίκες είναι ένα από τα πιο χαμηλής συντήρησης ζώα που μπορείτε να έχετε, και ένα από τα πιο ευχάριστα και ικανοποιητικά.

Όπως με κάθε ζώο ή ακόμα και με παιδιά, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το τι πρέπει να γίνει και το χρονοδιάγραμμα και τις τεχνικές που εμπλέκονται. Ωστόσο, μια πτυχή της φροντίδας των αιγών είναι αδιαμφισβήτητη. Οι οπλές τους πρέπει να κοπούν.

Ανεξάρτητα από το αν οι κατσίκες σας είναι μεγάλες ή μικρές, κατοικίδια ζώα ή ζώα γαλακτοπαραγωγής, ή επιτρέπεται να εκτρέφονται ή όχι, οι οπλές τους πρέπει να γίνουν. Ενώ είναι δυνατό να προσλάβετε κάποιον να το κάνει για εσάς, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατσίκων μαθαίνουν να το κάνουν μόνοι τους.

Εάν είστε νέοι στα κατσίκια και είστε λίγο νευρικοί για το να ξεκινήσετε με τις οπλές, εδώ είναι ένας τρόπος για να πάτε στη σωστή κατεύθυνση.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Βήμα 1: Συναρμολογήστε τον εξοπλισμό σας

ψαλίδι χλοοκοπτικό κόκκινο πλαστικό χερούλι | πώς να κόβετε τις οπλές της κατσίκας όταν πηδάτε

Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε κάποιου είδους ψαλίδι. Είναι πιθανώς καλύτερο να αγοράσετε εξειδικευμένα μηχανήματα κοπής οπλών από κατάστημα ή κατάλογο ειδών ζώων, αλλά μπορείτε να ξεφύγετε και με άλλους τύπους ψαλιδιών.

Είχα πολύ καλή τύχη με ένα μικρό ψαλίδι πουλερικών με οδοντωτές άκρες με αμβλύ άκρο, αλλά έσπασαν μετά από μερικά χρόνια χρήσης αχυρώνα. Θα χρειαστεί να συγκρατήσετε το ζώο. Η βάση είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό.

Εάν δεν έχετε βάση, δοκιμάστε να δέσετε την κατσίκα σε ένα πολύ κοντό καλώδιο και να την στερεώσετε σε τοίχο ή στύλο. Μια γωνία είναι η καλύτερη γιατί η κατσίκα θα απομακρυνθεί από εσάς και θα σφηνωθεί σε μια γωνία, όπου θα έχετε περισσότερο έλεγχο.

Αν έχετε κάποιον να σας βοηθήσει να περιορίσετε την κινητικότητα της κατσίκας, αυτό είναι καλύτερο. Θα πρέπει επίσης να έχετε στο χέρι σας αντισηπτικό σπρέι ή σκόνη στοπ αίματος. Μάλλον δεν θα το χρειαστείτε, αλλά είναι σημαντικό να το έχετε διαθέσιμο.

Μια ράπα είναι ένα συν αλλά δεν είναι απαραίτητο. Το δικό μας είναι ένα επίπεδο μεταλλικό εργαλείο που μοιάζει με λεπτό τρίφτη τυριών και αγοράστηκε φτηνά από ένα κατάστημα σιδηρικών. Μια ράπα λειτουργεί όμορφα για να διατηρεί τις οπλές λείες.

Εάν έχετε μόνο λίγες κατσίκες, είναι εύκολο να τις σκάσετε στο περίπτερο κάθε εβδομάδα και απλώς να τσιμπήσετε τις οπλές τους χωρίς να χρειαστεί ποτέ να τις κόψετε.

Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο, εάν χρησιμοποιείτε μια λίμα ή μια σμύριδα στα νύχια των ποδιών σας κάθε μέρα, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ποτέ να τα κόψετε.

Είναι ωραίο να έχετε ένα μικρό εργαλείο με μια μικρή βούρτσα στη μια άκρη και μια λαβή στην άλλη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το όπλο μέσα στην οπλή, αλλά δεν είναι απαραίτητο να το έχετε.

Βήμα 2: Τοποθετήστε το Goat on the Stand

μακρυμάλλη κατσίκα που στέκεται στην πλατφόρμα | πώς να κόψετε τις οπλές κατσίκας στο youtube

Τοποθετήστε τη βάση σας σε μια περιοχή ξεχωριστή από το κοπάδι κατσικιών, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε με ένα ζώο τη φορά. Ανεβάστε την πρώτη σας κατσίκα στο σταντ, κάτι που θα είναι πιο εύκολο αν την έχετε ήδη εκπαιδεύσει να το κάνει.

Συχνά έχουμε ενσωματώσει την εκπαίδευση στα πόδια στο κανονικό μας πρόγραμμα ταΐσματος, διδάσκοντας μια κατσίκα τη φορά να τρώει το βραδινό της γεύμα στη βάση γάλακτος αντί στο συνηθισμένο της μέρος.

Στη συνέχεια, όταν πρόκειται να κάνετε οπλές ή άλλες θεραπείες ή εάν είναι θηλυκό, σκοπεύετε να αρμέξετε κάποια στιγμή. Το ζώο θα ανέβει ακριβώς επάνω στη βάση. Δώστε σιτάρι ή σανό και στερεώστε το κατσίκι στο στύλο.

Υπόδειξη: Ξεκινήστε να εργάζεστε με την κατσίκα σας από μικρό παιδί ή μόλις την αποκτήσετε, διδάσκοντάς της να πηδά επάνω στη βάση και να βάζει το κεφάλι της μέσα από το στύλο για σιτηρά ή λιχουδιές.

Βήμα 3: Κάντε One Hoof τη φορά

εκκαθάριση οπλών προβάτων κατσίκες αγρότες χέρια | πώς να κόψετε τις οπλές της κατσίκας

Σηκώστε το πόδι και εξετάστε την οπλή για τραυματισμό, κοψίματα, χωλότητα, ασυνήθιστη υφή ή οτιδήποτε ασυνήθιστο. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το φυσικό εύρος κίνησης του ζώου.

Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο άγχος ή δυσφορία προκαλείτε στην κατσίκα, τόσο περισσότερο θα καταπολεμήσει τις προσπάθειές σας και θα κάνει την εμπειρία άθλια και για τους δυο σας.

Μιλώντας για ενόχληση, να είστε σίγουροι ότι το κόψιμο της οπλής δεν βλάπτει μια κατσίκα αν γίνει σωστά. Το να έχεις παραμελημένες οπλές μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία στο ζώο, αλλά το τακτικό κόψιμο των οπλών είναι ακριβώς όπως το κόψιμο των νυχιών.

ΣΧΕΤΙΚΟ: The Goat House & Goat Shelters [Chapter 2] Εκτροφή Αιγών | Εγχειρίδιο Homestead

Βήμα 4: Ελέγξτε τα Dewclaws

κλείσιμο αγγλόφωνο κατσικίσιο πόδι cordoba argentina | εκτυπώσιμο πώς να κόψετε τις οπλές κατσίκας

Αυτά είναι τα δύο μικροσκοπικά εξαρτήματα πάνω από την οπλή στο πίσω μέρος του ποδιού. Τα νύχια πολλών κατσικιών δεν μεγαλώνουν αρκετά για να ανησυχούν. Οι μεγαλύτερες κατσίκες τείνουν να χρειάζονται περισσότερη προσοχή από ό,τι οι νεότερες.

Αν είναι λίγο μακριά ή στεγνά και έχουν κρούστα, τα τσίμπησε λίγο με το ψαλίδι. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι θα πρέπει να δαγκώνετε πολύ μικρές μπουκιές με το ψαλίδι σας, ειδικά όταν δεν είστε έμπειροι.

Απογειώστε λίγο τη φορά. Μπορείτε πάντα να βγάλετε περισσότερα, αλλά δεν μπορείτε να τα επαναφέρετε.

Βήμα 5: Ξεκινήστε από την ίδια την οπλή

κατσίκες boer σε φάρμα αιγών | πώς να κόψετε τα πόδια των οπλών κατσίκας

Το μέρος στο οποίο θέλετε να εστιάσετε είναι το σκληρό εξωτερικό κέλυφος. Όταν χρειάζεται κούρεμα, θα εκτείνεται κάτω από το κάτω μέρος της επιφάνειας της οπλής έτσι.

Καθαρίστε την υπερβολική βρωμιά μέσα και γύρω από την οπλή, χρησιμοποιώντας το εργαλείο βούρτσας και λαβής ή την άκρη του ψαλιδιού σας. Χρησιμοποιώντας το ψαλίδι, κόψτε το περίσσιο υλικό του κελύφους.

Κάντε ένα δάχτυλο κάθε φορά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει μέχρι το δάχτυλο του ποδιού, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.

Βήμα 6: Κόψτε τη σάρκα από καουτσούκ

τα χέρια των ηλικιωμένων στολίζουν τις οπλές κατσίκας | πώς να κόψετε τις οπλές της κατσίκας με ένα μαχαίρι

Στη συνέχεια, κόψτε τη φτέρνα, το σαρκώδες ελαστικό μέρος στο πίσω μέρος της επιφάνειας της οπλής. Και πάλι, πάρτε μικρές φέτες. Εάν το ελαστικό εσωτερικό μέρος της υπόλοιπης οπλής είναι ανυψωμένο, μπορείτε να το κόψετε και αυτό πίσω.

Ο στόχος σας είναι το κάτω μέρος της οπλής να ευθυγραμμιστεί με τις οριζόντιες γραμμές στο εξωτερικό κέλυφος. Πάντα μου αρέσει να αστειεύομαι ότι η Μητέρα Φύση έβαλε αυτές τις γραμμές εκεί μόνο για μένα, για να τις χρησιμοποιήσω ως κατευθυντήρια γραμμή, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι ακριβώς αλήθεια.

Εάν η οπλή έχει υπερβολική ανάπτυξη, μην προσπαθήσετε να τα διορθώσετε όλα σε μία συνεδρία. Απογειωθείτε λίγο κάθε φορά και επισκέπτεστε το ξανά συχνά.

Αυτό επιτρέπει στην κατσίκα να προσαρμοστεί σταδιακά στο νέο σχήμα της οπλής και διασφαλίζει ότι δεν θα τραυματίσετε ανεπαρκώς το ζώο.

Βήμα 7: Λειώστε την Οπλή

οπλές αλόγου σιδερένιο πέταλο | πώς να κόψετε τις οπλές κατσίκας με τον σωστό τρόπο

Η τελειωμένη οπλή σας θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ράπα σας για να την εξομαλύνετε, αλλά δεν χρειάζεται.

Είναι σημαντικό να προσέχετε το ροζ και να σταματήσετε να κόβετε όταν το βλέπετε. Αυτό είναι αίμα κοντά στην επιφάνεια της οπλής, το οποίο είναι απολύτως φυσικό, αλλά δεν θέλετε να πάτε πιο βαθιά και να κάνετε την οπλή να αιμορραγεί.

Εάν πάρετε λίγο αίμα, μην πανικοβληθείτε. Η εμπειρία μου είναι ότι ένα μικρό κόψιμο δεν ενοχλεί καθόλου την κατσίκα, συχνά δεν πτοείται καν. Ψεκάστε καλά το κόψιμο με αντισηπτικό σπρέι και παρακολουθήστε το για μερικές ημέρες.

Εάν η κατσίκα φαίνεται κουτσή ή ευνοεί το πόδι ή αν δείτε σημάδια μόλυνσης, καλέστε τον κτηνίατρό σας. Όταν γίνει η οπλή, θα στέκεται όλο ωραία και επίπεδη.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο από το OSUMeatGoat για ένα βασικό σεμινάριο κοπής οπλών:

Ελαφριά

Μόλις αναπτύξετε μια τακτική ρουτίνα, θα είστε σε θέση να περιποιείτε τις οπλές των κατσικιών σας γρήγορα και εύκολα. Μπορεί να γίνει μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η κατσίκα σας θα απολαύσει το επιπλέον σιτάρι και την προσοχή, και θα είστε ικανοποιημένοι όταν γνωρίζετε ότι φροντίζετε καλά τα ζώα σας!

Έχετε δοκιμάσει να κόψετε τις οπλές της κατσίκας σας στο παρελθόν; Μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Επόμενο:

 • 19 ιδέες για σαπούνι με κατσικίσιο γάλα για να καταπραΰνουν το δέρμα | Οικονομία
 • Κύηση κατσίκας και πλάκα [Chapter 7] Εκτροφή Αιγών | Εγχειρίδιο Homestead
 • Πώς να φτιάξετε αιθέρια έλαια στο σπίτι | Δεξιότητες Κατοικίας

Συνάδελφοι οικοδεσπότες, θέλετε να βοηθήσετε άλλους να μάθουν από το ταξίδι σας με το να γίνετε ένας από τους αρχικούς μας συντελεστές; Γράψε για εμάς!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Ίνσταγκραμ, Pinterestκαι Κελάδημα!

Σημείωση συντάκτη – Αυτή η ανάρτηση δημοσιεύθηκε αρχικά στις 8 Νοεμβρίου 2019 και έχει ενημερωθεί για ποιότητα και συνάφεια.

Schreibe einen Kommentar