Πώς ωφελεί την επιχείρησή σας η δίκαιη πιθανότητα πρόσληψης · Τεχνική απόρριψη

0
Πώς ωφελεί την επιχείρησή σας η δίκαιη πιθανότητα πρόσληψης · Τεχνική απόρριψη

Η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη έχουν γίνει λέξεις με επιρροή στο εργασιακό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια, σε μεγάλο βαθμό λόγω των συζητήσεων για τη φυλετική δικαιοσύνη που λαμβάνουν χώρα σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Κάθε εργοδότης που θέλει να προσελκύσει και να διατηρήσει ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό πρέπει να αναγνωρίσει ότι οι υποψήφιοι εργαζόμενοι συχνά έχουν πολύ υψηλές προσδοκίες από την εταιρική κουλτούρα και θα δίνουν προσοχή τόσο στους ισχυρισμούς όσο και στις επιδείξεις υγιούς διαφορετικότητας και ένταξης.

Ένας τρόπος για να ενισχύσετε την ποικιλομορφία και την ένταξη στο χώρο εργασίας σας είναι να γίνετε ένας δίκαιος εργοδότης.

Ο στόχος της δίκαιης ευκαιρίας πρόσληψης είναι να προσφέρει στους αιτούντες με προηγούμενα αρχεία σύλληψης ή φυλάκισης μια δίκαιη ευκαιρία στη διαδικασία πρόσληψης. Προϋποθέτει να ρίξετε μια κριτική ματιά στα κριτήρια πρόσληψης και απόφασής σας, να αφαιρέσετε συνειδητά την προκατάληψη και να αναλάβετε θετικό ρόλο στην αξιολόγηση του πλαισίου και οποιασδήποτε αποκατάστασης που σχετίζεται με το ποινικό υπόβαθρο ενός υποψηφίου.

Η φιλοσοφία βασίζεται στην αντίληψη ότι κάθε υποψήφιος αξίζει μια δίκαιη αξιολόγηση για οποιονδήποτε ρόλο έχει τα προσόντα, ακόμη και αν έχει ποινικό ιστορικό. Τέτοιοι αιτούντες είναι συχνά αφοσιωμένοι στην προσωπική τους μεταρρύθμιση και έχουν υψηλά κίνητρα, αλλά μπορεί να παραβλεφθούν από τις οντότητες που προσλαμβάνουν για τις προηγούμενες παραβάσεις τους.

Αν και είναι αρκετά σαφές ότι αυτό έχει πλεονεκτήματα για τα 70 εκατομμύρια Αμερικανούς που είναι επιζώντες του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, ωφελεί επίσης βαθιά τους εργοδότες με διάφορους τρόπους.

Οφέλη για τους εργοδότες δίκαιης ευκαιρίας

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Θα έχετε μια ευρύτερη δεξαμενή ταλέντων για να διαλέξετε. Δεδομένου ότι ένας στους τρεις Αμερικανούς ενήλικες έχει ποινικό μητρώο και ο ανταγωνισμός για νέες προσλήψεις δεν ήταν ποτέ υψηλότερος, δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αποκλείσετε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό υποψηφίων.

Διαφορετική βάση εργαζομένων: Η πρόσληψη ατόμων που έχουν εμπλακεί στο δικαστικό σύστημα διασφαλίζει ένα εργατικό δυναμικό ανθρώπων με έναν αστερισμό διαφορετικών ικανοτήτων, μορφωτικών επιπέδων και οικονομικών ιστοριών. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι διαφορετικές προοπτικές οδηγούν σε καινοτομία, δημιουργικότητα και αναστάτωση. Επιπλέον, πολλοί εργαζόμενοι δηλώνουν ότι ένας διαφορετικός χώρος εργασίας είναι σημαντικός για αυτούς κατά την αξιολόγηση των ευκαιριών εργασίας. Η πρόσληψη δίκαιης ευκαιρίας είναι ένα ισχυρό βήμα προς την αύξηση της ποικιλομορφίας, επιτρέποντας στην εταιρεία σας να επωφεληθεί από τα μοναδικά σετ δεξιοτήτων ενός διαφορετικού εργατικού δυναμικού.

Βελτιώστε τη διατήρηση: Μια πρόσφατη μελέτη του John Hopkins Health Systems & Hospital αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι με δίκαιες πιθανότητες παρουσίασαν 43 τοις εκατό υψηλότερο ποσοστό διατήρησης από τους εργαζόμενους χωρίς ποινικό μητρώο κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών. Περίπου το 5 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού τους έχει εγκληματικό υπόβαθρο. Ο μειωμένος κύκλος εργασιών εξοικονομεί χρήματα και συμβάλλει σε μια πιο σταθερή και συνεπή εργασιακή κουλτούρα.

Προσόντα υποψήφιοι: Πολλοί υψηλά καταρτισμένοι και μορφωμένοι πρώην έγκλειστοι αγωνίζονται να επανενταχθούν στο εργατικό δυναμικό μετά την αποφυλάκισή τους λόγω διοικητικών φραγμών ή κανονισμών που τους εμποδίζουν να κατέχουν επαγγελματικές άδειες. Οι συνήθεις διακρίσεις σε βάρος ατόμων μετά τη φυλάκιση συχνά βασίζονται σε ανακριβείς ή λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με την απόδοση της εργασίας τους. Εξετάστε το παράδειγμα του στρατού των ΗΠΑ, όπου τα άτομα που είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν προάγονται στατιστικά ταχύτερα και σε υψηλότερες βαθμίδες από τους συνομηλίκους τους.

Κοινωνικό όφελος: Η απασχόληση αποδεικνύεται ότι είναι μια από τις καλύτερες προστασίες κατά της υποτροπής. Η δίκαιη πρόσληψη βοηθά τα πρώην έγκλειστα άτομα να ξεπεράσουν τον αυξημένο κίνδυνο φτώχειας, την ανασφάλεια στέγασης, την έλλειψη στέγης και την ανεργία. Αυτό ωφελεί ολόκληρη την κοινότητά σας.

Επωφεληθείτε από την κοινότητα και την κατώτατη γραμμή σας

Η πρόσληψη δίκαιης ευκαιρίας είναι ένας ισχυρός τρόπος για να προσελκύσετε και να διατηρήσετε μια αφοσιωμένη, εξειδικευμένη, ποικιλόμορφη και πιστή ομάδα εργαζομένων. Ως στρατηγική που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση σας, ενώ παράλληλα προσφέρει τεράστιες θετικές συνεισφορές στην κοινότητα, είναι μια στρατηγική win-win. Εδώ, στο Tech Dump and Tech Discounts, διασταυρώνεται τέλεια με τη ρητή αποστολή μας για κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ωφελήσει τις κερδοσκοπικές εταιρείες κάθε περιγραφής.

Schreibe einen Kommentar