5 θέματα που παρακολουθούμε το 2022 · Tech Dump

0
5 θέματα που παρακολουθούμε το 2022 · Tech Dump

Από τη διευκόλυνση των καταναλωτών να επισκευάσουν τα δικά τους ηλεκτρονικά είδη έως τα συνεχιζόμενα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού έως τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, υπάρχουν ορισμένα θέματα που τραβούν την προσοχή μας αυτή τη στιγμή. Είτε σχετίζονται άμεσα με την ανακύκλωση ηλεκτρονικών ειδών είτε επηρεάζουν τους υπαλλήλους μας και την ευρύτερη κοινότητα γύρω μας, αυτά τα θέματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μυαλού μας εδώ στο Tech Dump καθώς ξεκινάμε άλλη μια χρονιά.

Να τι παρακολουθούμε το 2022.

1.) Νομοθεσία Δικαίωμα Επισκευής

Η νομοθεσία για το δικαίωμα στην επισκευή είναι ένα κρίσιμο μέρος που επιτρέπει στους καταναλωτές (και σε εταιρείες όπως η Tech Dump) να επισκευάζουν τα δικά τους ηλεκτρονικά είδη και άλλα καταναλωτικά αγαθά χωρίς να παραβιάζουν τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, EULA (Συμφωνίες Άδειας Χρήσης Τελικού Χρήστη) ή άλλους κανόνες. Αυτή η νομοθεσία απαιτεί από τους κατασκευαστές να διαθέτουν τα ανταλλακτικά, τα εργαλεία και τις πληροφορίες τους σε μεμονωμένους καταναλωτές και συνεργεία επισκευής, επιτρέποντας στους ανθρώπους να επισκευάζουν πιο εύκολα τις συσκευές τους. Και η ευκολία επισκευής έχει ως αποτέλεσμα συσκευές μεγαλύτερης διάρκειας και λιγότερα απόβλητα.

Μπορεί να έχετε δει την είδηση ​​αυτό το φθινόπωρο ότι η Apple θα αρχίσει να κυκλοφορεί ανταλλακτικά και εγχειρίδια σέρβις για τα iPhone της σε καταναλωτές ή σε τρίτες εταιρείες επισκευής. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό βήμα που θα επιτρέψει στους καταναλωτές να επισκευάσουν πιο εύκολα τα iPhone τους. Αν και πρόκειται για μια σημαντική κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές μπορούν να επισκευάσουν τις δικές τους συσκευές χωρίς ταλαιπωρία.

Η νομοθεσία για το δικαίωμα επισκευής, όταν εγκριθεί, εγκρίνεται σε κρατικό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, οι νομοθέτες των πολιτειών και στις δύο πλευρές του διαδρόμου έχουν εισαγάγει αυτήν την κρίσιμη νομοθεσία περισσότερες από 25 πολιτείες. Το ενδιαφέρον και η υποστήριξη για μια τέτοια νομοθεσία αυξάνεται, και παρακολουθούμε με ανυπομονησία να δούμε πώς θα εξελιχθεί το 2022.

Για ενημερώσεις ιστορικού και προόδου σχετικά με αυτό το θέμα, ρίξτε μια ματιά επισκευή.org.

2.) Μπαταρίες

Οι μπαταρίες είναι ένα άλλο θέμα στο οποίο δίνουμε προσοχή φέτος. Πιο συγκεκριμένα, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ηλεκτρονικά ποδήλατα. Αυτές οι μπαταρίες έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα και να προστατεύσουν το περιβάλλον…εφόσον η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αντιμετωπίζεται κατάλληλα.

Καθώς τα μοντέλα του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος (EV) γερνούν και αρχίζουν να βγαίνουν από το δρόμο, ο χειρισμός των μπαταριών τους γίνεται η επόμενη πρόκληση. Όπως και άλλα ηλεκτρονικά, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που τροφοδοτούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τοξικές και έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν καταστροφικές πυρκαγιές. Περιέχουν επίσης πολύτιμα μέταλλα όπως κοβάλτιο, λίθιο και νικέλιο. Η ασφαλής, αποτελεσματική ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση αυτών των υλικών θα είναι κρίσιμο μέρος οποιουδήποτε σχεδίου για το τέλος του κύκλου ζωής τους.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μπαταρίες αυτοκινήτων μολύβδου-οξέος, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι μεγάλες, βαριές και πολύπλοκες, με σχέδια που μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τον έναν κατασκευαστή στον άλλο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες καθιστούν την ανακύκλωση των μπαταριών EV πιο δύσκολη (και πιο ακριβή) από τις παραδοσιακές μπαταρίες αυτοκινήτων. Σε ένα ιδανικό σενάριο, τα υλικά σε μια μπαταρία EV θα εξάγονται και θα επαναχρησιμοποιούνται. Στην πράξη, ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι τόσο έντασης εργασίας και πόρων που συχνά υπερβαίνει το κόστος απόκτησης νέων υλικών.

Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται πιο δημοφιλή, η ανάγκη για αποτελεσματικές επιλογές ανακύκλωσης μπαταριών αυξάνεται μόνο. Η ανακύκλωση μπαταριών EV είναι ένας τομέας που παρακολουθούμε στενά με την ελπίδα να δούμε συνεχή πρόοδο τα επόμενα χρόνια.

Η χρήση ηλεκτρονικών ποδηλάτων γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη ως τρόπος μείωσης των εκπομπών από σύντομα ταξίδια με αυτοκίνητο. Αλλά όπως συμβαίνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου τους θα χρειαστεί τελικά να ανακυκλωθούν και να αντικατασταθούν. Κατά μέσο όρο, οι μπαταρίες ηλεκτρονικών ποδηλάτων διαρκούν περίπου 3-7 χρόνια και, ως επικίνδυνα υλικά, είναι δύσκολο να απορριφθούν.

Μέχρι τώρα, οι ΗΠΑ δεν είχαν την υποδομή που απαιτείται για να χειριστεί την ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρονικών ποδηλάτων. Όμως το 2022, ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών ηλεκτρονικών ποδηλάτων σε όλη τη βιομηχανία κυκλοφορεί σε μια προσπάθεια να καταστήσει την ανακύκλωση μπαταριών ευκολότερη και πιο αποτελεσματική. Μέρος αυτού του προγράμματος περιλαμβάνει την εξέταση του κύκλου ζωής των ηλεκτρονικών ποδηλάτων και των μπαταριών τους και τον προσδιορισμό του τρόπου βελτίωσης των προσπαθειών ανακύκλωσης με στόχο τη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας. Ανυπομονούμε να δούμε πώς αυτό το συναρπαστικό πρόγραμμα θα βελτιώσει την ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρονικών ποδηλάτων.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού, ασφαλούς και κερδοφόρου προγράμματος διάθεσης περιουσιακών στοιχείων πληροφορικής (ITAD) για την επιχείρησή σας; Κατεβάστε τον δωρεάν οδηγό μας εδώ!

3.) Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

Γνωρίζατε ότι οι ΗΠΑ φυλακίζουν μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών τους από οποιαδήποτε άλλη χώρα; Είναι αλήθεια. Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια δολάρια σε φυλακές και φυλακές κάθε χρόνο. Και σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, υψηλότερα ποσοστά φυλάκισης μην μειώνετε πραγματικά το βίαιο έγκλημα. Επιπλέον, ο μαζικός εγκλεισμός επηρεάζει δυσανάλογα τους φτωχούς και τους έγχρωμους. Το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μας έχει απόλυτη ανάγκη μεταρρύθμισης.

Από την εξάλειψη της χρηματικής εγγύησης και τη μείωση των μακροχρόνιων ποινών φυλάκισης έως το να επιτραπεί σε άτομα με προηγούμενες καταδίκες να υπηρετήσουν σε ενόρκους, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν φέτος.

Η Πρωτοβουλία Πολιτικής Φυλακών, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας και υπεράσπισης, δημοσίευσε πρόσφατα την ετήσια έκθεσή του που τονίζει τις κρατικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που κερδίζουν δυναμική. Δείτε την έκθεσή τους, «Μεταρρυθμίσεις ποινικής δικαιοσύνης που μπορούν να κερδίσουν το 2022», εδώ για να μάθετε περισσότερα.

4.) Ψυχική Υγεία

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σκληρά για την ψυχική υγεία όλων. Εξαιτίας αυτού, ένας από τους τομείς στους οποίους εστιάσαμε το 2021 ήταν η υποστήριξη της ψυχικής υγείας των εργαζομένων μας. Πολλοί από τους υπαλλήλους μας συμμετείχαν στη θεραπεία μέσω Δημιουργική Θεραπείατον πάροχο θεραπείας μας και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υποστήριξη το 2022.

Εκτός από τη θεραπεία, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία, όπως ο διαλογισμός, το ημερολόγιο, ο χρόνος ανάπαυσης και ο εθελοντισμός. Εάν διαπιστώσετε ότι εσείς ή οι γύρω σας χρειάζεστε υποστήριξη ψυχικής υγείας, προσπαθήστε να ενσωματώσετε μερικά από αυτά τα πράγματα στη ζωή σας και σκεφτείτε να συνδεθείτε με έναν θεραπευτή.

5.) Ζητήματα Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Τα ευρέως διαδεδομένα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ένα θέμα που δυστυχώς ακόμα συζητάμε το 2022. Αναμένεται ότι η διαθεσιμότητα προϊόντων και εξαρτημάτων θα συνεχίσει να αποτελεί πρόβλημα καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους, ειδικά για είδη που απαιτούν ημιαγωγούς. Οι τιμές των πρώτων υλών, των εξαρτημάτων και των τελικών προϊόντων αναμένεται να παραμείνουν υψηλές, με πιθανότητα πρόσθετων αυξήσεων. Όταν προσθέτετε ελλείψεις εργατικού δυναμικού και ζητήματα που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19, είναι σαφές ότι τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι εδώ για να μείνουν για λίγο.

Η δυσκολία στην απόκτηση ημιαγωγών και άλλων εξαρτημάτων σήμαινε μεγάλους χρόνους αναμονής για τους καταναλωτές που αγοράζουν νέα ηλεκτρονικά. Ευτυχώς, υπάρχει μια εναλλακτική λύση: η αγορά ανακαινισμένων προϊόντων και η επισκευή παλαιότερου εξοπλισμού μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτές τις μεγάλες αναμονές διατηρώντας παράλληλα τα ηλεκτρονικά σας σε άριστη κατάσταση.

Αγορά με τον συνεργάτη μας, Εκπτώσεις τεχνολογίαςγια οικονομικά ανακαινισμένους υπολογιστές, ανταλλακτικά και άλλο εξοπλισμό για το σπίτι ή το γραφείο σας.

Και αν χρειάζεστε πιστοποιημένη ανακύκλωση ηλεκτρονικών για το σπίτι ή την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 763.432.3117. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας το 2022!

Schreibe einen Kommentar