9 απλοί τρόποι για να δείξετε στους υπαλλήλους σας ότι τους αγαπάτε · Tech Dump

0
9 απλοί τρόποι για να δείξετε στους υπαλλήλους σας ότι τους αγαπάτε · Tech Dump

Χρειάζεται μια ομάδα για να διευθύνει μια επιχείρηση. Και σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τις δουλειές τους για πιο πράσινα βοσκοτόπια (γνωστά και ως η Μεγάλη Παραίτηση), το να βρεις και να διατηρήσεις μεγάλο ταλέντο θέλει δουλειά. Σημαίνει να είστε σκόπιμοι για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο θέλουν να εργαστούν οι υπάλληλοί σας. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να τους δείχνετε τακτικά ότι τους εκτιμάτε.

Το να δείχνετε στους υπαλλήλους σας πόσο τους εκτιμάτε δεν κάνει απλώς όλους να αισθάνονται ζεστοί και ασαφείς. ΕΝΑ μελέτη από το Great Place to Work διαπίστωσε ότι η αίσθηση της εκτίμησης είναι το νούμερο ένα κίνητρο για τους υπαλλήλους να κάνουν εξαιρετική δουλειά. Το να δείχνετε εκτίμηση για τους υπαλλήλους σας έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στην επιχείρησή σας: οικοδομεί εμπιστοσύνη, βελτιώνει το ηθικό των εργαζομένων, ενισχύει την παραγωγικότητα και μειώνει τον κύκλο εργασιών.

Η 4η Μαρτίου αναφέρεται στο ημερολόγιο ως ημέρα εκτίμησης των εργαζομένων…αλλά είναι σημαντικό να δείχνετε εκτίμηση για τους υπαλλήλους σας όλο το χρόνο. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να δείξετε στους υπαλλήλους σας ότι τους αγαπάτε καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους.

1.) Αναγνωρίστε τα επιτεύγματα και εκφράστε ευγνωμοσύνη

δείξτε στους υπαλλήλους σας ότι τους αγαπάτεΑναγνωρίστε τις εισφορές των εργαζομένων. Είτε έκαναν μια μεγάλη πώληση, είτε ολοκλήρωσαν ένα μεγάλο έργο είτε εντυπωσίασαν έναν πελάτη με τη σκληρή δουλειά και την εξαιρετική επικοινωνία τους, αφιερώστε χρόνο για να τους συγχαρείτε για το επίτευγμά τους.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας για τη σκληρή δουλειά των υπαλλήλων σας. Εδώ είναι μόνο μερικά:

  • Ευχαριστήρια σημειώματα. Αφιερώστε χρόνο για να γράψετε μια προσωπική σημείωση που μεταφέρει την αυθεντική σας εκτίμηση και αναγνώριση της σκληρής δουλειάς τους. Είτε πρόκειται για ένα πραγματικό κομμάτι χαρτί είτε για μια ηλεκτρονική κάρτα, το να ευχαριστήσεις το προσωπικό με μια στοχαστική σημείωση μπορεί να βοηθήσει πολύ.
  • Τους ευχαριστούμε δημόσια. Είναι σημαντικό να δημοσιοποιήσετε την αναγνώρισή σας, ειδικά όταν το προσωπικό σας έχει καταφέρει κάτι σημαντικό. Ανακοινώστε το σε μια συνάντηση της ομάδας, στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο σας ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε ακόμη να σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα είδος «τείχος της φήμης», είτε σε φυσικό τοίχο είτε στον ιστότοπό σας, όπου ανακοινώνετε τα επιτεύγματα των εργαζομένων.
  • Παρακολουθήστε την πρόοδο των στόχων και τις νίκες. Κρατήστε όλους ενήμερους για την πρόοδο των ομαδικών ή ατομικών στόχων, συγχαίροντάς τους για τη δουλειά που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Ίσως ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μια οπτική συσκευή όπως τα θερμόμετρα που χρησιμοποιούν συχνά οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί για την παρακολούθηση δωρεών. Η παρακολούθηση της προόδου όπως αυτή μπορεί να δημιουργήσει ενθουσιασμό και αίσθηση υπερηφάνειας στο προσωπικό σας.

2.) Γιορτάστε επετείους εργασίας

Οι νεότερες γενιές εργαζομένων μετακινούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, αντί να μένουν σε μια δουλειά μακροπρόθεσμα. Επιβραβεύστε τους υπαλλήλους για την παραμονή τους γιορτάζοντας την επέτειο της εργασίας τους κάθε χρόνο. Αυτό όχι μόνο τους κάνει να νιώθουν ότι τους εκτιμούν, αλλά δείχνει και στο υπόλοιπο προσωπικό σας ότι εκτιμάτε την αφοσίωση και την πίστη.

Κάντε μια ανακοίνωση σε ολόκληρη την εταιρεία για την επέτειο εργασίας κάθε υπαλλήλου, ευχαριστώντας τον για τη συνεχή συνεισφορά τους στην εταιρεία σας. Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο να δημοσιεύσετε μια συγχαρητήρια ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια φωτογραφία και με λίγα λόγια να μοιράζεστε πόσο καιρό είναι μαζί σας ο υπάλληλος και τι εκτιμάτε σε αυτόν.

3.) Δώστε οικονομικά κίνητρα

Μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε την εκτίμησή σας για μια καλή δουλειά είναι με ένα οικονομικό κίνητρο.

Ξεκινήστε από μικρά προσφέροντας δωροκάρτες σε τοπικά εστιατόρια ή καταστήματα για υπαλλήλους που πετυχαίνουν έναν στόχο, κάνουν χαρούμενο έναν δύσκολο πελάτη ή με άλλο τρόπο υπερβαίνουν την καθημερινότητα της δουλειάς τους. Το να δίνετε δωροκάρτες είναι ένας εύκολος και σχετικά φθηνός τρόπος για να δείξετε την αναγνώριση της σκληρής δουλειάς των υπαλλήλων σας.

Για μεγαλύτερα επιτεύγματα, όπως η επίτευξη ενός ουσιαστικού στόχου πωλήσεων ή η πραγματοποίηση άλλης σημαντικής συνεισφοράς, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε τριμηνιαία, ετήσια ή μπόνους βάσει έργου.

4.) Πληρώστε για Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση

Δείξτε στους υπαλλήλους σας ότι τους εκτιμάτε τόσο πολύ που θέλετε να τους βοηθήσετε να αναπτυχθούν στην καριέρα τους. Επιβραβεύστε όσους έχουν ώθηση για εκπαίδευση και βελτίωση στέλνοντάς τους σε συνέδρια, εγγράφοντάς τους σε μαθήματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά), προσφέροντας αποζημίωση για τα δίδακτρα ή δίνοντάς τους ευκαιρίες να αναπτύξουν νέες δεξιότητες μέσω διασταυρούμενης κατάρτισης με άλλους συναδέλφους .

Και καθώς τα μέλη του προσωπικού αυξάνουν τα προσόντα τους, προωθήστε τα! Τίποτα δεν κάνει έναν εργαζόμενο να αισθάνεται λιγότερο εκτιμημένος από το να εργάζεται σκληρά για να βελτιωθεί μόνο για να μείνει χωρίς επιλογές για ανέλιξη.

5.) Δώστε στους υπαλλήλους σας μια φωνή

Η γνήσια εκτίμηση περιλαμβάνει περισσότερα από την περιοδική διανομή ανταμοιβών…πρέπει να ενσωματωθεί στα θεμέλια της κουλτούρας σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να δώσετε στους υπαλλήλους σας φωνή στην επιχείρησή σας ακούγοντας τις ιδέες ή τις ανησυχίες τους και αναλαμβάνοντας δράση για αυτές.

Προσφέρετε πολλούς τρόπους συλλογής σχολίων από τους υπαλλήλους σας, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μιας ανώνυμης διαδρομής, όπως ένα πλαίσιο προτάσεων ή μια έρευνα. Αυτό δίνει στους υπαλλήλους σας έναν ασφαλή τρόπο να μοιράζονται ελεύθερα ανησυχίες ή ιδέες που διαφορετικά δεν αισθάνονται άνετα να μοιραστούν.

Εάν αποφασίζετε να κάνετε τακτικές έρευνες, φροντίστε να συμπεριλάβετε ερωτήσεις σχετικά με την ομαδική εργασία, την ηγεσία και την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας. Συμπεριλάβετε επίσης ερωτήσεις ανοιχτού τύπου όπως „Τι κάνουμε καλά;“ και «Τι χρειάζεται να βελτιώσουμε;».

Όταν οι υπάλληλοί σας αισθάνονται ότι ακούγονται, θα είναι πιο πιθανό να θέλουν να συνεισφέρουν στην επιτυχία της εταιρείας σας.

6.) Προσφέρετε Υποστήριξη Ψυχικής Υγείας σε όλους τους Εργαζόμενους

Η πανδημία έχει τονίσει τη σημασία της καλής ψυχικής υγείας στον εργασιακό χώρο.

Στην Tech Dump, αρχίσαμε να προσφέρουμε θεραπεία στο προσωπικό μας το καλοκαίρι του 2021, όταν οι Εργαζόμενοι Ετοιμότητας για Εργασία (όπως πολλοί από εμάς) είχαν φτάσει στα όριά τους. Πολλοί από τους υπαλλήλους μας άρχισαν να συμμετέχουν στη θεραπεία Δημιουργική Θεραπείατον πάροχο θεραπείας μας, και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αυτήν την υποστήριξη το 2022.

Εκτός από το να προσφέρετε στους υπαλλήλους σας θεραπεία, ακολουθούν μερικοί ακόμη τρόποι με τους οποίους μπορείτε να υποστηρίξετε την ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας:

  • Εκπαιδεύστε τους διευθυντές για το τι πρέπει να κάνουν εάν βλέπουν σημάδια συναισθηματικής δυσφορίας στο προσωπικό
  • Βεβαιωθείτε ότι η φροντίδα ψυχικής υγείας περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας σας
  • Βοηθήστε να μειώσετε το στίγμα της ψυχικής υγείας μιλώντας για αυτό τακτικά
  • Καθιερώστε ένα Πρόγραμμα Βοήθειας Εργαζομένων (EAP)
  • Προωθήστε τη συνολική ευημερία προσφέροντας ευελιξία στο πρόγραμμα, δραστηριότητες ενσυνειδητότητας, ενθαρρύνοντας το προσωπικό να χρησιμοποιεί τον χρόνο των διακοπών του και ούτω καθεξής.

Η υποστήριξη της ψυχικής υγείας των εργαζομένων δείχνει ότι ενδιαφέρεστε για περισσότερο από την παραγωγικότητά τους. Και οι εργαζόμενοι που φροντίζονται καλά είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ικανοποιημένοι από την εργασία τους.

7.) Προσθέστε Κυμαινόμενες Διακοπές Φέτος

Ένας από τους πιο πολύτιμους τρόπους για να δείξετε στο προσωπικό σας ότι το εκτιμάτε είναι να τους δίνετε περισσότερο χρόνο. Για πολλούς υπαλλήλους, περισσότερος χρόνος για να περάσουν με την οικογένεια, τους φίλους, τα χόμπι ή οτιδήποτε τους αρέσει είναι πιο πολύτιμος από τις οικονομικές ανταμοιβές.

Φέτος, στο Tech Dump, προσθέτουμε μια κυμαινόμενη αργία — μια ημέρα άδειας επί πληρωμή που μπορεί να πάρει κάθε εργαζόμενος όποτε θέλει. Αυτό είναι, φυσικά, επιπλέον των συνηθισμένων αμειβόμενων αργιών και άλλων ρεπό που ήδη προσφέρουμε στο προσωπικό μας.

Ένας άλλος τρόπος για να δώσετε στους υπαλλήλους περισσότερο χρόνο πίσω είναι να τους επιτρέψετε να εργάζονται εξ αποστάσεως ή να υιοθετήσουν ένα ευέλικτο πρόγραμμα (εάν το επιτρέπει η θέση τους).

8.) Παρασκευές παγωτού!

Μην ξεχνάτε ότι η εκτίμηση των εργαζομένων μπορεί να είναι ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ!

Ένας τρόπος για να δείξουμε στο προσωπικό μας ότι τους αγαπάμε εδώ στο Tech Dump είναι με τις Παρασκευές παγωτού. Μπορείτε να κάνετε πίτσα Παρασκευές, αν θέλετε… ή οποιοδήποτε είδος λιχουδιάς οποιαδήποτε μέρα για αυτό το θέμα. Η ιδέα είναι να προσφέρετε στο προσωπικό σας μια λιχουδιά μόνο και μόνο επειδή τους εκτιμάτε — όχι ως μέρος μιας απαιτούμενης συνάντησης ή επειδή τελείωσαν ένα έργο — απλώς επειδή τους είστε ευγνώμονες.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό τακτικά (εβδομαδιαία, μηνιαία) ή τυχαία κατά τη διάρκεια του έτους. (Σε ποιον δεν αρέσει μια απόλαυση έκπληξη;) Αυτό το είδος διασκεδαστικής λιχουδιάς που δεν συνοδεύεται από χορδές, όχι μόνο δείχνει ότι το εκτιμάτε στο προσωπικό σας, αλλά έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι τονώνει το ηθικό, φέρνει κοντά το προσωπικό σας και ενισχύει τις διαπροσωπικές τους σχέσεις .

9.) Γιορτάστε τις διακοπές με συγκεντρώσεις εργαζομένων…και πολύ υπέροχο φαγητό

Ένας άλλος διασκεδαστικός τρόπος για να δείξετε στους υπαλλήλους σας ότι τους αγαπάτε είναι να γιορτάζετε διακοπές με μια συγκέντρωση υπαλλήλων και άφθονο υπέροχο φαγητό. Πάρτε ένα κέικ ή ετοιμάστε ένα γεύμα, ώστε όλοι στο γραφείο να μπορούν να συμμετέχουν στη διασκέδαση. Και, ιδανικά, κάντε τη γιορτή κατά τις ώρες εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να μην χρειάζεται να επιστρέψουν στη δουλειά τους όταν κανονικά θα ήταν σπίτι με τις οικογένειές τους.

Εκτός από τις διακοπές, σκεφτείτε να έχετε μερικές τυχαίες συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια του έτους. Γιορτάστε την επίτευξη ενός στόχου έργου ή πωλήσεων, οργανώστε ένα απογευματινό πάρτι μόνο και μόνο για αυτό ή κάντε μια ευτυχισμένη ώρα συγκέντρωσης την τελευταία ώρα εργασίας της ημέρας. Επιλέξτε μια ημέρα και ώρα που το προσωπικό μπορεί να δυσκολεύεται να ξεπεράσει την εβδομάδα ή την ημέρα, όπως Τετάρτη ή Παρασκευή απόγευμα.

Πώς θα δείξετε στους υπαλλήλους σας ότι τους αγαπάτε φέτος;

Ελπίζουμε αυτή η λίστα να σας δώσει μερικές καλές ιδέες για να δείξετε στους υπαλλήλους σας πόσο τους εκτιμάτε! Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα — απλώς επιλέξτε μερικά για να τα ενσωματώσετε φέτος και παρατηρήστε την επίδραση που έχει στο ηθικό των εργαζομένων και στην ικανοποίηση από την εργασία. Δεν θα το μετανιώσεις.

Tech Dump είναι ο τοπικός σας, πιστοποιημένος συνεργάτης για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο 763.432.3117 για να μιλήσουμε για το δικό μας προβ σχέδια για επιχειρήσεις.

Schreibe einen Kommentar