Workhorse Crops for March – Sustainable Market Farming

0
Workhorse Crops for March – Sustainable Market Farming
Επίπεδες μεταμοσχεύσεις στο κρύο μας πλαίσιο έτοιμο για μεταφύτευση.
Παμ Ντόουλινγκ

Έχουμε μόλις λίγους μήνες στη μηνιαία μου σειρά των 14 Workhorse Crops (σπαράγγια, φασόλια, λάχανο, καρότα, τσαντάκι, λάχανο, σκόρδο, πατάτες, γλυκό καλαμπόκι, γλυκοπατάτες, ντομάτες, καρπούζια, χειμωνιάτικα κολοκυθάκια, κολοκυθάκια /καλοκαιρινό σκουός). Αυτές οι καλλιέργειες είναι αξιόπιστες και παραγωγικές κάτω από μια σειρά καιρικών συνθηκών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο αναζήτησης για να βρείτε άλλες αναρτήσεις στη σειρά, όπως π.χ Φεβρουάριος.

Η άνοιξη είναι καθ‘ οδόν! Πολλές ακόμη καλλιέργειες για να φυτέψετε αυτόν τον μήνα! Ο μέσος τελευταίος παγετός μας (τα τελευταία 14 χρόνια) εδώ στην κεντρική Βιρτζίνια είναι στις 29 Απριλίου. Φτάνουμε στις 11 ώρες ημέρας στις 20 Φεβρουαρίου και εμείς και όλοι οι άλλοι θα φτάσουμε τις 12 ώρες την Ισημερία της 20ης Μαρτίου. Τελείωσαν όλα!

Στο στεφάνι μας καθαρίζουμε καλλιέργειες και μεταφυτεύουμε σπανάκι (το «άλογο κούρσας» αυτής της σειράς) όπου έχουμε χώρο κατά μήκος των άκρων των κρεβατιών. Οι ντομάτες μπαίνουν τον Μάρτιο και τα κολοκυθάκια, τα αγγούρια και οι πιπεριές τον Απρίλιο. Αυτές οι καλλιέργειες θα καταλαμβάνουν τα κέντρα των κλινών, πριν καταλάβουν όλο το πλάτος. Το θερμοκήπιό μας γεμίζει με μεταμοσχεύσεις.

Καλλιέργειες Workhorse να φυτευτούν τον Μάρτιο

Νεαρό ανοιξιάτικο λάχανο με σάπια φύλλα σανού. Ρεν Βίλ
Λάχανο

Μεταφυτεύουμε το πρώιμο λάχανο μας γύρω στις 6 Μαρτίου. Είχαμε πρόβλημα με ποντίκια στο θερμοκήπιο στις αρχές Φεβρουαρίου και χάσαμε αρκετά σπορόφυτα. Κάναμε επίσης το λάθος να χρησιμοποιήσουμε σπόρους που ήταν πολύ παλιοί. Έτσι θα έχουμε μόνο ένα κρεβάτι πρώιμου λάχανου φέτος, όχι δύο. Προσπαθήσαμε να αναπληρώσουμε τις απώλειες με την εκ νέου σπορά ποικιλιών που ωριμάζουν γρήγορα, αλλά και πάλι καταλήξαμε λίγο. Μας αρέσει ο Farao (60d) και το Early Jersey Wakefield (63d). Και οι δύο αριθμοί προορίζονται για τη συγκομιδή. Αφαιρέστε 20 ημέρες εάν υπολογίζονται από τη μεταφύτευση έως την ωρίμανση. Θα καλύψουμε το κρεβάτι με χοντρό κάλυμμα για τις πρώτες εβδομάδες μετά τη μεταφύτευση.

καρότα
Νεοεμφανιζόμενα καρότα με ενδεικτικά παντζάρια.
Φωτογραφία Kathryn Simmons

Σπέρνουμε καρότα στα μέσα Μαρτίου, και ξανά στα τέλη Μαρτίου. Η σπορά στα μέσα Μαρτίου διαρκεί από 9-19 ημέρες για να βλαστήσει, ανάλογα με τη θερμοκρασία του εδάφους. Η σπορά στο τέλος Μαρτίου διαρκεί 9-12 ημέρες. Σπέρνουμε λίγα Ενδεικτικά Παντζάρια στην αρχή του κρεβατιού. Τα παντζάρια φυτρώνουν μια μέρα νωρίτερα από τα καρότα σε σχεδόν οποιαδήποτε θερμοκρασία. Όταν βλέπουμε τις κόκκινες θηλιές των στελεχών των τεύτλων να αναδύονται, ξέρουμε ότι είναι η μέρα για να το κάνουμε φλόγα ζιζάνιο τα καρότα.

Σέσκουλο

Σπέρνουμε σέσκουλο (και φυλλοβόλα, το είδος του σέσκουλο που βρίσκεται πιο κοντά στο σπανάκι) στις 24 Μαρτίου, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε νωρίτερα αν θέλετε νωρίτερα τρύγους. Ο σπόρος τσάρδουνας θα βλαστήσει από 41°F (5°C) έως 95°F (35°C) και η καλύτερη θερμοκρασία είναι 86°F (30°C), όταν χρειάζεται μόνο 4 ημέρες. Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε το σέσκουλο ως το κύριο καλοκαιρινό φυλλώδες πράσινο αφού έχουν βιδωθεί όλα τα λαχανάκια, τα κολάρα, το μπρόκολο και τα ασιατικά χόρτα. Την άνοιξη έχουμε συνήθως πολύ λάχανο, μπρόκολο, κολάρο και λάχανο. Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε λίγο νωρίτερα σέσκουλα φέτος για να αναπληρώσουμε την έλλειψη μπρόκολου και τα προβλήματα με το λάχανο και το χειμωνιάτικο λάχανο;

Γιακάδες και λάχανο
Νεαρό φυτό κολάρο (Morris Heading, νομίζω) Pam Dawling

Στα μέσα Μαρτίου θα μεταφυτέψουμε λάχανο Vates και κολάρα Champion ή Georgia Green απευθείας από το χώμα στο στεφάνι μας στον κήπο. Συνήθως καλλιεργούμε κολάρα Morris Heading αλλά φέτος δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό. Θα χρησιμοποιήσουμε το κάλυμμα για τις πρώτες εβδομάδες. Έχω γράψει πριν για μεταμοσχεύσεις γυμνών ριζών. Αυτή η μέθοδος μας εξοικονομεί πολύ χρόνο και εξοικονομεί χώρο θερμοκηπίου. Βλέπω Καλλιέργειες Workhorse τον Φεβρουάριο για λεπτομέρειες σχετικά με τη σπορά αυτών των καλλιεργειών στο στεφάνι.

Πατάτες

Μια άλλη εργασία στα μέσα Μαρτίου για εμάς είναι η φύτευση πατάτας. Έγραψα μια ολόκληρη σειρά για κάθε στάδιο καλλιέργεια πατάτας πέρυσι. Οπότε δεν θα πω περισσότερα εδώ.

Φασόλια Hoophouse
Ντομάτες, πράσινα φασόλια και αγγούρια τον Ιούνιο.
Φωτογραφία Alexis Yamashita

Δεν καλλιεργούμε πράσινα φασόλια στο στεφάνι μας κάθε χρόνο, αλλά φέτος θα το κάνουμε. Όπως και με άλλες καλλιέργειες στεφάνης αργά το χειμώνα/πρώιμη άνοιξη, σπέρνουμε φασόλια στο τσέρκι μας ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι μπορούμε να σπείρουμε έξω. Στοχεύουμε να σπείρουμε στο τσέρκι στις 20 Μαρτίου. Φυσικά, αν έχει ιδιαίτερο κρύο τότε, θα περιμένουμε. Διαπιστώσαμε ότι τα φασόλια απλώνονται περισσότερο στο στεφάνι μας, γι‘ αυτό αγοράζουμε μια όρθια ποικιλία που ωριμάζει γρήγορα, όπως το Strike. Διαπιστώσαμε επίσης ότι τα παρτέρια είναι πολύ κρύα για τα φασόλια στα τέλη Μαρτίου, οπότε αν η αμειψισπορά μας έκανε να χρησιμοποιήσουμε ένα παρτέρι, σπέρνουμε τεύτλα ή κάποια άλλη καλλιέργεια. Θα χρησιμοποιήσουμε χοντρό κάλυμμα σε νύχτες που προβλέπεται να είναι παγωμένοι σε εξωτερικούς χώρους. Δείτε την αναφορά στα φασόλια τσέρκι Ιανουάριος.

Ντομάτες Hoophouse
Κρεβάτι στεφάνης Μαρτίου προετοιμασμένο για μεταφύτευση ντομάτας – σκάψαμε τρύπες, προστέθηκε κομπόστ.
Φωτογραφία Wren Vile

Τα μέσα Μαρτίου είναι ο στόχος μας για μεταφύτευση ντομάτας στο στεφάνι. Καλλιεργούμε δύο κρεβάτια, ένα από τα πρώιμα (λιγότερο από 71 ημέρες) και ένα κρεβάτι με αξιόπιστα αγαπημένα (Tropic, Jubilee) μαζί με δύο φυτά το καθένα από τις άλλες ποικιλίες που μας αρέσουν ή δοκιμάζουμε. Κάθε κρεβάτι μήκους 29 μέτρων έχει δύο ποικιλίες ντομάτας κερασιού ή σταφυλιού, με δύο φυτά η καθεμία. Φυτεύουμε τις πιο κοντές ποικιλίες στο ανατολικό άκρο και τις πιο ψηλές (τα κεράσια) στο δυτικό άκρο, ώστε όλα τα φυτά να έχουν το καλύτερο δυνατό φως. (Το στεφάνι μας έχει τους μεγάλους τοίχους στα νότια και βόρεια.) Ενημερώνουμε το δικό μας Βαθμολογία Rapancy ντομάτας λίστα κάθε χρόνο.

Φέτος στο πρώιμο κρεβάτι, καλλιεργούμε Five Star Grape 62d, Sun Gold 57d, Garden Peach 71d, Mountain Magic 66d, Stupice 62d και Glacier 56d. Το Mountain Magic είναι ένα νέο αγαπημένο (δεν υποφέρει από πράσινους/κίτρινους ώμους) και έχουμε αυξήσει τον αριθμό αυτών των φυτών, μειώνοντας τους αριθμούς Stupice και Glacier.

Hoophouse ντομάτες με κίτρινους ώμους. Παγετώνας ή Stupice.
Φωτογραφία από την Pam Dawling

Στο άλλο κρεβάτι καλλιεργούμε Cherry Bomb 64d, Black Cherry 64-75d, Geronimo78d, Striped German 78d, Amy’s Sugar Gem 75d, Green Zebra 72-86d, Cherokee Purple 72-85d, Tropic 80d, Jubilee 7,Esti. Boar 75d, και Mountain Fresh Plus 75d.

Χρησιμοποιούμε το ύφανση χορδών Φλόριντα (ή καλαθοπλεκτική) τεχνική για την υποστήριξη των φυτών μας. Περισσότερα για αυτήν την εργασία στο μέλλον.

Εσωτερικές σπορές για μεταφύτευση σε εξωτερικό χώρο ή στο στεφάνι

Τον Μάρτιο θα σπείρουμε τα αγγούρια και τις κολοκύθες μας, τις πιπεριές μας, τις μελιτζάνες, τις ντομάτες κύριας καλλιέργειας και τα πρώτα μας κολοκυθάκια και καλοκαιρινά κολοκυθάκια. Και μερικές καλλιέργειες που δεν είναι εργάσιμες. Επίσης, ξεκινάμε το δικό μας γλυκοπατάτα ολισθήσεις. Κάλυψα ολισθήσεις γλυκοπατάτας καλλιέργειας σε άλλη ανάρτηση. Στις 24 Μαρτίου ξεκινάμε το τσουρέκι μας, όπως ήδη αναφέρθηκε.

Καλλιέργειες Workhorse για Συγκομιδή τον Μάρτιο

Collards και Kale μπορεί να συγκομιστεί σε εξωτερικούς χώρους εδώ τον Μάρτιο, από ξεχειμωνιασμένα φυτά. Αυτό το περασμένο φθινόπωρο, αργήσαμε να καθιερώσουμε το λάχανο μας και ο συνδυασμός ενός ήπιου Δεκεμβρίου και ενός κρύου Ιανουαρίου τα έχει καταστρέψει πολύ. Είχαμε 3 νύχτες τον Ιανουάριο στους 10°F (-12°C). Κανονικά μπορούμε να μαζεύουμε αυτά τα κρεβάτια μία φορά την εβδομάδα κάθε Μάρτιο. Το μνημονικό μας για τη βιώσιμη συγκομιδή των φυλλωδών λαχανικών είναι «8 για αργότερα», που σημαίνει ότι αφήνουμε τουλάχιστον οκτώ εσωτερικά φύλλα κατά τη συγκομιδή των εξωτερικών, για να διασφαλίσουμε ότι τα φυτά έχουν αρκετή δύναμη για να αναπτυχθούν ξανά.

Ξεχειμωνιασμένα καρότα και λάχανο είναι μια πιθανότητα κάποια χρόνια, αλλά όχι αυτή!

Σκόρδο κρεμμύδια που ετοιμάζονται για πώληση. Typepad.com

Σκόρδο κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή εδώ από τα μέσα Μαρτίου. Αυτά τα μικρά φυτά σκόρδου προσφέρουν μια ευπρόσδεκτη αλλαγή από φυλλώδη χόρτα και λαχανικά με ρίζα. Ξεκινάμε να σκάβουμε τα φυτά μόλις τα φύλλα έχουν φτάσει τα 7” (18 cm). Πλύνετε και κόψτε, μαγειρέψτε και απολαύστε! Ναι, μπορείτε να τα φάτε ωμά αν θέλετε! Κάποια χρόνια κάναμε μια μεγάλη φύτευση, και μας έδωσε μέχρι τον Μάιο (όταν αρχίζουν να βολβώνουν).

Hoophouse Workhorse Harvests τον Μάρτιο

Τα ερυθρόλευκα ρωσικά λαχανάκια μας τώρα παράγουν καλά. Πρόκειται για λάχανα τύπου Σιβηρίας, που συνεχίζουν να αναπτύσσονται (λίγο!) με κρύο καιρό. Συγκομίζουμε τα εξωτερικά φύλλα και τα στέκουμε στην άκρη σε ένα κουβά σε λίγο νερό. Μαραίνονται πολύ εύκολα, γι‘ αυτό προσπαθούμε να τα κρατάμε στη σκιά και να τα πηγαίνουμε αμέσως στο ψυγείο.

Λευκό ρωσικό λάχανο έτοιμο για συγκομιδή στο στεφάνι μας. Φωτογραφία Pam Dawling

Τα πράσινα τεύτλα, το σέσκουλο και μερικά χόρτα που δεν ανήκουν στην ομάδα μας Workhorse (χόρτα γογγύλι και σπανάκι) εξακολουθούν να είναι δυνατά. Τα πειραματικά καρότα μας εξακολουθούν να πάνε καλά, αν και δεν είμαι λάτρης του να τους δίνω χώρο στο τσέρκι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συγκομιδή. Νομίζω ότι θα είχαμε κάνει καλύτερα να τα μαζέψουμε τον Δεκέμβριο. Το φύλλωμα μαλακώνει και φοβάμαι ότι οι ρίζες γίνονται ξυλώδεις και λιγότερο γλυκές. Όλα αυτά είναι ένα πείραμα από έναν από τους άλλους στο πλήρωμα, ο οποίος θα μελετήσει τα αποτελέσματα.

Καλλιέργειες Workhorse από την αποθήκευση τον Μάρτιο

Τον Μάρτιο μπορούμε να φάμε καρότα, σκόρδο, πατάτες, γλυκοπατάτες, χειμωνιάτικο σκουός και λάχανο από την αποθήκευση, όσο διαρκούν. Έχουμε ακόμα πατάτες, γλυκοπατάτες και κολοκυθάκια βουτύρου. Επίσης έχουμε κατεψυγμένα καλοκαιρινά καλούδια, και τουρσί, ξινολάχανο, φασόλια τουρσί και κονσέρβες όπως σάλσα.

Κρεβάτια σκόρδου δίπλα σε κρεβάτια με μπρόκολο, κάτω από έναν φουρτουνιασμένο ουρανό.
Φωτογραφία Wren Vile

Ειδικά θέματα Workhorse Crops για τον Μάρτιο: DIY Πρόγνωση Καιρού

Μάθετε τα τοπικά καιρικά σας μοτίβα κρατώντας αρχεία με τις μέγιστες και ελάχιστες ημερήσιες θερμοκρασίες και τις βροχοπτώσεις και παρακολουθώντας τι συμβαίνει.

Το μεσοατλαντικό μας κλίμα ελέγχεται από τρία καιρικά συστήματα, κυρίως από την υγρασία από τον Κόλπο του Μεξικού, την περιοχή υψηλής πίεσης των Βερμούδων το καλοκαίρι και τα επαναλαμβανόμενα κύματα ψυχρού καναδικού αέρα το χειμώνα.

Η βροχή (στατιστικά αρκετά ομοιόμορφα κατανεμημένη καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους στον νομό μας) έχει ελαφρές κορυφές τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και ξανά στις αρχές Ιουνίου και Αυγούστου.

Ορισμένα μέρη της περιοχής μας μπορεί να βιώσουν μεγάλες περιόδους ξηρασίας: Σεπτέμβριος-Νοέμβριος είναι η πιο ξηρή περίοδος, αλλά είναι και η εποχή των τυφώνων, επομένως το καθαρό αποτέλεσμα είναι πολύ μεταβλητό.

Χρησιμοποιούμε θαυματουργή περιοχή προβλέψεις, αλλά αφαιρέστε 5F° (2,5C°) από τα προβλεπόμενα νυχτερινά χαμηλά για την πλησιέστερη πόλη μας και υποβαθμίστε διανοητικά την πιθανότητα βροχής κατά 10%, καθώς η βροχή συχνά μας προσπερνά καθώς κινείται κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού βόρεια από εμάς. Οι 3/30 μ.μ. το χειμώνα είναι μια καλή στιγμή για να δείτε τη νυχτερινή πρόγνωση.

WeatherSpark είναι ένας μεγάλος πόρος. Μπορείτε να εισαγάγετε τον ταχυδρομικό κώδικα ή την πόλη σας και να ανακαλύψετε μια μεγάλη γκάμα γραφημάτων και γραφημάτων σχετικά με τον καιρό στην περιοχή σας. Θα σας βοηθήσει να μάθετε τι να περιμένετε.

Ανώριμο παγωμένο λάχανο. Φωτογραφία Lori Katz

Όσον αφορά την πρόβλεψη του παγετού, εδώ είναι μερικοί από τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, που κάνουν τον παγετό πιο πιθανό εδώ:

  • Εάν η ημερομηνία είναι μετά τις 14/10 ή πριν από τις 30/4 (δηλαδή εντός του μέσου εύρους για παγετούς εδώ)
  • Εάν η χαμηλή πρόβλεψη του Wunderground για τη Louisa Northside είναι 37°F (3°C) ή λιγότερο.
  • Εάν η υψηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν μικρότερη από 70°F (21°C).
  • Εάν η θερμοκρασία κατά τη δύση του ηλίου είναι μικρότερη από 50°F (10°C).
  • Αν ο ουρανός είναι καθαρός.
  • Εάν το έδαφος είναι ξηρό και δροσερό.
  • Αν το φεγγάρι είναι πανσέληνο ή νέο.
  • Εάν πνέει λίγο ή καθόλου αεράκι, αν και αν οι θερμοκρασίες πέφτουν γρήγορα, ο άνεμος είναι ΒΔ και ο ουρανός είναι καθαρός, τότε μπορεί να εισέρχεται πολικός αέρας και θα έχουμε ένα δυνατό πάγωμα.
  • Εάν η πρόβλεψη για το σημείο δρόσου είναι χαμηλή, κοντά στο πάγωμα, είναι πιο πιθανός ο παγετός. Ο παγετός είναι απίθανος εάν το σημείο δρόσου είναι 43°F (6°C) ή περισσότερο.

Schreibe einen Kommentar